Kampanya Kapatıldı

Sandıktan YSK mührü olmadan çıkan oy pusulaları geçersiz sayılsın! REFERANDUM

Bu kampanya 48.877 destekçi ulaştı

16 Nisan 2017 Türkiye Anayasa Değişikliği Referandumu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasasını köklü bir şekilde değiştirecek düzenlemeler içermektedir. Dolayısıyla devletin bekası ve halkın Anayasal özgürlüklerinin güvencesi için için değiştirilecek Anayasa maddeleri üzerinde uzlaşı sağlanması gerekmektedir. Yapılan referandumda ne yazık ki sandıktan Yüksek Seçim Kurulu'nun mührü bulunmaksızın boş oy pusulaları çıkmıştır. Yüksek Seçim Kurulu, "Bu oyların da dışarıdan getirildiği ispatlanmadıkça geçerli olacağı" yönünde karar almıştır. Lakin seçim bittikten sonra alınan bu karar, Yüksek Seçim Kurulu'nun tarafsızlığını ve güvenilirliğini zedelemekle birlikte, aynı zamanda seçim sonucunun meşruiyetini de ortadan kaldırmaktadır. Seçim sonucunun meşru kılınması ve gerçek sonuçlara ulaşılması için mühür olmayan oy pusulaları geçersiz sayılmalıdır. Milletin iradesi, millete teslim edilmelidir!

Bugün Hatice imzanı bekliyor!

Hatice Yayla bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sandıktan YSK mührü olmadan çıkan oy pusulaları geçersiz sayılsın! @ysecimkurulu». Hatice ve imza atan diğer 48.876 kişiye katıl.