Petitioning Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven and 1 other

Sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulaları ve zarfların gereği yapılsın!

Basına yansıyan haberlerde görüldüğü üzere:

"Bazı sandık kurullarının seçmene mühürsüz oy pusulası ve zarf verdiği iddialarını ele alan YSK, sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça geçerli sayılmasına karar verdi."

İlgili hükmün iptalini ve söz konusu sandık kurullarının soruşturulmasını istiyoruz. Kullanılan oy pusulalarının dışarıdan gelip, gelmediği kanıtlanamaz. Bunun kanıtı ile uğraşılması ve bunun uygun görülmesi bile yasa dışı bir tekliftir. İlgili kurulların neden seçmene "mühürsüz oy pusulası ve zarf" verdiği ve YSK'nın neden nereden geldiği bilinmeyen bir oy pusulası ve zarfı kabul edeceği araştırılmalıdır.

Bu konuda yapılacak değişiklik, basına yansımalı ve basında bir düzeltme olarak oylar sayılmadan önce yayınlanmalıdır. Oy sayımının başlandığı da bilindiğine göre, yeniden oy sayımı yapılmalı ve söz konusu oylar "netleştirilene kadar" geçersiz sayılmalıdır.

This petition will be delivered to:
  • Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven
  • Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Yiğit Erçevik started this petition with a single signature, and now has 482,722 supporters. Start a petition today to change something you care about.