Sanat Tarihine Sahip Çık!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Merhaba biz Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümü öğrencileriyiz. Şu an Türkiye ‘de Sanat Tarihi eğitimine verilmesi gereken değerin verilmediğini düşünüyoruz. Formasyon alıp öğretmen oluyoruz ama okullarda bizim dersimize ya resim öğretmenleri yada tarih öğretmenleri giriyor. Kayseri’de şu an atanmış sadece 1 (bir) Sanat Tarihi öğretmeni var. Sanat Tarihi derslerine Tarih ve Resim bölümü mezunlarının girmesi atıyorum Din Kültürü mezunu hocanın Matematik öğretmenliği yapması kadar alakasız ve mantıksızdır. Sanat Tarihi hiçbir branş öğretmeninin anlatamayacağı kadar kendi şahsına münhasır bir branştır. Özel sektöre gelince her mimarlık ofisine bir sanat tarihçi mecburiyeti şarttır ki geri dönülmez projelere ve onarımlara mahal olmasın... Eğer bölüm sıkıntılı bir bölümse neden her yıl bölüme 60 gündüz 60 gece olmak üzere 120 öğrenci alınıyor. Öncelikle mezunlara istihdam sağlanması gerekmez mi? Her öğrencinin önce ümidi satın alınıp sonra o ümidin dipsiz bir kuyuya atılması ne derece doğru? Eğer ben üniversiteden mezun olunca alanımda çalışamayıp , iş bulamayıp , atanamayacak ve ilköğretim mezunu arkadaşımla aynı işi yapıp aynı ücreti alacaksam ben neden 17 yıldır okudum hem emek hem paramı tükettim? Bölümümüze istihdam alanı verilmeli ilgili merciye saygıyla iletilir. Dört yılda bir defa adam yerine koyulduğumuz seçim arefelerinde siz sevgili arkadaşlarımızdan Üniversitem ve Bölümüm adına ricam gördüğünüz ve ulaşabildiğiniz her türlü merciye bu taleplerimizi iletmeniz dir. Bu ülkede yanlış restorasyonlara dur diyecek, tarihe ve kültüre saygılı nesiller yetiştirecek, her türlü kültür değerine sahip çıkacak Sanat Tarihçilerin lütfen sizlerde destekçisi olun. Sanata ve Kültüre önem verilen bir ülkede yaşamak istiyoruz. Kültürel miraslarımız gerek yanlış restorasyonlarla gerekse kaçak kazı ve insan tahribatıyla yok olsun istemiyoruz. Tek gayemiz budur.

Bugün Akif imzanı bekliyor!

Akif Taskan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sanat Tarihine Sahip Çık!». Akif ve imza atan diğer 23 kişiye katıl.