Samsun Toplu Taşıma Sistemi İyileştirilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Merhaba değerli dostlarım,

Öncelikli olarak 5 dakikalık vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim, 25 yıllık yaşamımda çok olmasa da belirli seviyelerdeki büyükşehir statüsündeki illerimizi ziyaret etme fırsatı buldum. Maalesef üzülerek belirtmek istiyorum ki memleketim olan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıması kadar, insanları kanser eden bir sistem görmedim, ve bu durum uzunca bir süredir her geçen gün daha kötüye giderek  devam ediyor. Örneğin; Samsun-Çarşamba arası olmuş 7 tl, zaten otobüs demeye bin şahit araçlarla insan taşıdıklarını unutup balık istifi ile toplu taşıma yapmaya çalıştıkları gibi.

Büyükşehir statüsünde olmamıza rağmen Toplu Taşımada İlçe Belediyelerinden daha rezil durumda olduğumuzu belirtmek isterim anlatacak olduğum sisteme verecek olduğunuz imzalarınızla en azından yandaş, akraba veya kendi otobüsleri olan başkancıkların ekmeğine yağ sürmek yerine ezilen ve maalesef sesini çıkarmayan halkımızın yanında olduğumuzu gösterelim..

Büyükşehir Belediyesine bağlı olan otobüslerin sayılarını Belediyeye bağlı olacak şekilde arttırarak örnek: Otokar Euro6 şeklinde araçlar ile. İlçe statüsündeki bölgelere Bafra, Çarşamba vs. Gibi saat başı seferler düzenleyecek şekilde şehir merkezinden çıkış yaptırılarak akıllı durak sistemleri ile otobüslere konulan gps sistemlerinden otobüsün kalkış, varış, güzergah, güzergah üzerindeki durakların anlık takip sistemini kontrol edecek mobil uygulama veya internet sitesinden anlık uygulama gördeli yaparak halkı kullanıma teşvik edebilirsiniz.

Merkez ilçeler içerisinde günlük yoğunluk saatlerine göre örneğin; 06:00’dan akşam 17:00’a kadar hastanelerin, okulların, ana arterlerin olduğu bölgelere her 30 dakikada anlık bilgi sistemi (yukarıda belirttiğim mobil uygulama veya internet siteleri) ile seferler düzenleyerek şehir içi özel otomobil kullanımını azaltıp toplu taşımaya teşvik edebilirsiniz. Bu sayede merkez ilçelerde oluşan trafik yoğunluğunu azaltarak kaza riskinin önüne geçilebilirsiniz.

Belediyeye ait otobüsleri kullanmak için alacak olduğunuz soförlere yeni bir iş imkanı hemde tüm seferlerin takip edilebildiği bir sistem ile halkı mağdur etmemiş oluyoruz. Belirtmiş olduğum sisteme örnek birçok Büyükşehir statüsünde illerimiz bulunmaktadır. “Konya gibi”

Bu iflas etmiş sisteme ve çalışmayan zihinlere bir soru işareti koyabildiysek ne mutlu bizlere, bu konu ile ilgili yetkilileri sabah 09:00 da oturdukları koltuklarda mesai saati bitene kadar goygoy yapmak, öğle yemeğinde nereye gitsek, şeklinde düşüncelerine biraz ara vermelerini ve artık gerçekten görevlerini yapmalarını temenni ediyorum sevgiler.

Bugün mesut imzanı bekliyor!

mesut töre bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Samsun Toplu Taşıma Sistemi İyileştirilsin». mesut ve imza atan diğer 342 kişiye katıl.