Samsun Opera Tramvay Durağı’nın ismi iade edilmelidir!

Kampanya Kapatıldı

Samsun Opera Tramvay Durağı’nın ismi iade edilmelidir!

Bu kampanya 2.972 destekçiye ulaştı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na

6 Haziran 2016 tarihinde, aldığınız bir kararla sessiz sedasız bir şekilde Atatürk Kültür Merkezi önünde bulunan Opera tramvay durağının adının değiştirildiğini gazetelerden öğrendik.

Opera, tiyatro, bale gibi kurumlar sanatın en yetkin alanlarındandır. Bu sanat dallarının bir şehirde icra edilmesi toplumun gelişimi için önemlidir. Ayrıca bu sanat dallarının bir şehirde sıkça vurgulanması şehre kimlik kazandırır. Öyle ki, Samsun'da bir tramvay durağının adının Opera olması Samsun için bir değer oluşturuyordu. Bu, Samsun dışından gelen dostlarımızın övgüyle bahsettikleri bir konuydu, biz Samsun halkının gururuydu.

Yakın zamanda yaptığınız değişiklik ise Samsun için büyük bir hayal kırıklığıdır. Opera tramvay durağının adının ironik bir şekilde Büyük Cami yapılması kabul edilemez. Üstelik bu değişikliği Ramazan ayının ilk günü yapmanız düşündürücüdür. Artık din kurumları ile sanat kurumlarını karşı karşıya getirmekten vazgeçin.

Tarafınıza çağrımız şudur, Opera tramvay durağının ismini bir an önce iade edin.

Samsunlu Sanatseverler

Bugün Güven imzanı bekliyor!

Güven Soner bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Samsun Opera Tramvay Durağı’nın ismi iade edilmelidir». Güven ve imza atan diğer 2.971 kişiye katıl.