Samandağ ilçesinde planlanan kıyı Kenar çizgisi iptal edilsin ve yeniden düzenlensin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Hatay Samandağ ilçesinde yıllardır sorun olan ve defalarca çizilen kıyı kenar çizgisi yeniden çizildi.  Alanı genişletilerek birçok vatandaşı mağdur etti. Bu yeni durum ile vatandaşların tapusu iptal edildi, iş yerleri ve evleri için yıkım kararı çıkarıldı.

Türkiye’deki kıyı kenar çizgileri belli bir hukuka ve aynı tarzda çizilirken Samandağ’da farklı, hukuksuz ve yıkıma yönelik tarzda olması bir ayrımcılıktır. Kıyı kenar çizgisi bir yerin siyasi görüşü, etnik yapısı veya inancına göre belirlenen bir şey değildir.  Tapu iptalleri tehcir ve sürgün demektir.Bir yıkım olacaksa eşit şekilde ya tüm ülkede olmalı ya hiç bir yerde olmamalıdır. Antalya da, Bodrum da vs işletmeler, İstanbul da yalılar dururken ilçemiz ile ilgili alınan bu karar yanlıştırYeni kıyı kenar çizgisinde ısrar etmek hukuksuzluk, adaletsizlik ve kine dayalıdır. Mahkemenin yıkım kararı olmaksızın ilçe kaymakamının yıkım kararını fiili olarak uygulamak istemesi Samandağ’da kabul edilebilecek bir uygulama değildir.Samandağ’da beş defa değiştirilen kıyı kenar çizgisinin doğa hakları ve insan hakları dengesi gözetilerek, insanları mağdur etmeyecek ve hukuka uygun şekilde tekrar çizilmeli ve insanların mağduriyeti giderilmelidir

Bugün Ali imzanı bekliyor!

Ali Doğru bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Samandağ Kaymakamlığı: Samandağ ilçesinde planlanan kıyı Kıyı Kenar çizgisi iptal edilsin ve yeniden düzenlensin». Ali ve imza atan diğer 200 kişiye katıl.