Salvem els arbres de La Campa de Camprodon

Salvem els arbres de La Campa de Camprodon

Creada
12 de octubre de 2022
Victoria
¡La petición ha conseguido su objetivo gracias a 121 firmas!

Por qué es importante esta petición

Iniciada por Céline Coillard

L'Ajuntament de Camprodon ha decidit, sense consultar ni els mateixos veïns, treure paulatinament 46 arbres de les voreres de la zona de La Campa (carrer Mossèn Cinto Verdaguer, passeig Canigó i plaça Europa), i reemplaçar-els per 4 al mig del Passeig. De moment ja n’han tret mitja-dotzena des de l’hivern passat, abatuts sense comunicació prèvia als veïns, en temporada baixa, i aprofitant que el barri queda mig buit en aquesta època de l’any.

Ara mateix 40 arbres adults més estan en perill de ser abatuts si no fem res, i la zona de La Campa podria quedar irreconeixible, transformada en una solana d’asfalt i gespa cremada a l’estiu, amb només els 4 nous arbrets del mig del passeig Canigó i els del mig de la plaça Europa. Us ho podeu imaginar?

No entenem com pretenen que acceptem bescanviar 46 arbres de 25 anys amb alçaries entre 5 i 10 m, per 4 d’un any, als que els pots comptar les fulles. Els estius que vindran seran cada cop més calorosos: on caminarem protegits del sol quan hagin tret aquests arbres?

De moment, els motius que hem sentit de l’Ajuntament són que:

  • els arbres actuals no són autòctons (motiu suficient per a treure arbres sans?)
  • no hi ha prou espai entre cada arbre (si no en queda cap, tema resolt)
  • les seves arrels fan malbé la vorera, dificultant el pas, sobretot amb cotxets i cadires de rodes. 

Observant el passeig veiem que no tots els arbres han afectat les voreres. Creiem que el diagnòstic no és adequat, i hi ha moltes alternatives a la solució simplista que s’ha adoptat. Sigui com sigui, s’hauria de consultar amb els veïns i veïnes i no prendre la decisió de forma aïllada des d’un despatx. 

Els veïns i veïnes de La Campa volem poder decidir el futur del nostre barri!!!!!

Aquesta petició està firmada per veïns, veïnes, amics i amigues de La Campa.

Victoria

¡La petición ha conseguido su objetivo gracias a 121 firmas!

Comparte esta petición