Victoria

DIGUEM NO a la censura al públic en la televisió municipal Sueca TV al final dels plens.

¡La petición ha conseguido su objetivo gracias a 156 firmas!


Des de l'any 2000, en qual es va crear la televisió pública municipal Sueca TV, les intervencions del públic després dels Plenaris Ordinaris, han pogut ser vistes sense cap tipus de censura. L'actual alcalde Salvador Campillo va decidir en juny de 2013 que en acabar eixe Ple tallaria la connexió en el torn de paraules del públic, com va fer.

Aquesta situació es manté un any després amb el silenci còmplice de les regidores i regidors dels grups Bloc-Compromís, PSPV-PSOE, GISPM i el No Adscrit. Al dia d'avui encara no s'han atrevit a donar una sola explicació pública sobre les raons legals que els duu a aplicar aquesta censura prèvia que està prohibida expressament en la vigent Constitució Espanyola de 1978.

Considerem que tallar la transmissió de Sueca TV en el moment del torn del públic vulnera el dret constitucional "a expressar i difondre lliurement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, l'escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció"; i a "a comunicar o rebre lliurement informació veraç per qualsevol mitjà de difusió". L'exercici d'aquests drets a la llibertat d'expressió "no pot ser restringit mitjançant cap tipus de censura prèvia", segons diu l'article 20.2 de la Constitució Espanyola.

En compliment dels principis i drets reconeguts en l'article 20 de la nostra carta magna, l'Ajuntament de Sueca, mitjançant les regidores i regidors, haurien de vetlar per garantir el funcionament democràtic, la pluralitat, la transparència, l'accés dels grups socials i polítics a la televisió pública municipal.

Sense Llibertat d'expressió no hi ha democràcia!

La censura no és de la nostra cultura!Hoy: EUPV cuenta con tu ayuda

EUPV Sueca necesita tu ayuda con esta petición «Salvador Campillo: DIGUEM NO a la censura al públic en la televisió municipal Sueca TV al final dels plens.». Únete a EUPV y 155 personas que ya han firmado.