Komşu Zeytin Ağacım Kesilmesin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Manisa ili Salihli ilçesinde Barış Mahallesi ile Caferbey mahallelerini bağlayan yol çalışmaları yapılmakta. Bu yol çalışmaları sırasında yolun geçeceği güzergahtaki ağaçlar kesilecek. Bu ağaçlardan bir tanesi de Trebolu sapağının karşısına denk gelen yerde, evimden 50-60 metre ileride tahmini 100 yaşlarında olan zeytin ağacı.

Bu ağacın kesilmesi için sahibiyle anlaşılarak belediye tarafından ödeme yapılmış.

Bu tür ağaçlar kolay yetişemiyor. Uzun yıllar yaşadıkları için günümüzden esintileri gelecek kuşaklara taşıyorlar.

Yapılan yollar üzerinde bulunan bu türden ağaçlar başka yerlere taşınma imkanı varken maliyet açısından kesilerek yok ediliyor. Bahsettiğim zeytin ağacını da böyle bir son bekliyor. Halbuki bu ağaç ve yol üzerinde diğer ağaçlar sökülse, yeni imara açılan bu bölgede park alanı olarak ayrılan yerlere dikilse böyle güzellikler yok olmaz. Yeni park alanları da ağaçlandırılmış olur.

Bu zeytin ağacı kesilmesin. Başka bir yere taşınarak bizlerin selamını gelecek kuşaklara götürsün.

Bugün Hakkı imzanı bekliyor!

Hakkı Uysal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Salihli Belediye Başkanlığı info@salihli.bel.tr: Komşu Zeytin Ağacım Kesilmesin». Hakkı ve imza atan diğer 55 kişiye katıl.