Sakarya'da "NÖBETÇİ VETERİNER" sistemi oluşturmak istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

22.11.2017 tarihinde 21.00 sularında " açık veteriner bulamadığımız için" bir arabanın çarptığı kedi 14 yaşında bir çocuğun gözü önünde can verdi!

Aynı saatlerde aynı şehirde süratle giden bir başka arabanın çarptığı köpek "açık veteriner bulamadığımız için" can verdi!

Bu duruma son vermeliyiz, bunun için bir şeyler yapmalıyız. Birçok veterinerin web sayfalarında "7/24 açık "yazmasına rağmen dün gece kliniklerini açmamaları sonucunda iki canımız maalesef hayatını kaybetmiştir.

NÖBETÇİ VETERİNER SİSTEMİ ile haftanın her günü belirlenen hekimlerin acil durum esnasında kliniği açmaları mecburiyete bağlanmalı, açılmadığı takdirde caydırıcı cezalara tabi tutulmalıdır. Gece açılan kliniklerde yapılan müdahale için; fahiş fiyatlar talep edilmemelidir. Hiç bir sağlık kurumunda gece acile gittiğiniz için sizden "mesai dışı/nöbetçi" diye bir ücret alınmamaktadır, bu hayvanlar içinde geçerli olmalıdır. Sokak hayvanı ve sahipli hayvan ayrımının yapıldığını, söz konusu sahipli hayvan olduğunda hekimlerin daha özverili davrandığını düşünmekteyiz.  Sahipli /sahipsiz ayrımı yapmaksızın 5199 gereği hayvanlara gerekli ilgi ve özen gösterilmelidir.

NÖBETÇİ VETERİNER SİSTEMİ bayram tatillerinde de geçerli olmalıdır. 8/9 günlük tatil sürecinde hiç bir veteriner, kliniği açmamakta ve canlarımız ölüme terk edilmektedir.

Bugün selen imzanı bekliyor!

selen karakuş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sakarya'da "NÖBETÇİ VETERİNER" sistemi oluşturmak istiyoruz!». selen ve imza atan diğer 733 kişiye katıl.