Petition Closed

Adapazarı Ekspresi evine geri dönsün!

This petition had 90 supporters

Ilk seferini 2 Haziran 1899 da yapan Adapazari Ekspresi, demiryolu hattinda yapilacak olan yenileme calismalari kapsaminda son seferini yaptigi 01.02.2012 tarihine kadar 113 sene araliksiz olarak milyonlarca yolcusunu Adapazari'ndan Haydarpasa'ya ve Haydarpasa'dan Adapazari'na tasidi. 2015 yilinda Adapazari Ekspresi Arifiye-Pendik arasinda seferlerine tekrar baslamasina ragmen, tren karsiti lobinin basini ceken Sakarya Buyuksehir Belediyesi trenlerin Adapazari'na sokulmamasi kararini almistir. Belediye gerekce olarak da acilir-kapanir gecitlerdeki trafik sikisikligini gostermektedir. Demiryolunun tren trafigine kapali oldugu 2012-2015 araliginda belediye gecitlerdeki soruna cozum bulmak icin hicbir calisma yapmamis ve hatta TCDD'nin cozum icin onerdigi demiryolunun yer altina alinmasi ya da alt ve ust gecitler yapilmasi onerisini de kulak ardi etmistir. Bu konu ile ilgili onlarca makale ve kose yazisi yerel basinda yer almistir ve hala yer almaktadir.

Trenlerin tarihi Adapazari garina girisine izin vermeyen Buyuksehir Belediyesi, TCDD'den kiraladigi E23000 setleri ile ADARAY adi altinda sadece 5 duraktan ibaret kulvarda, bos vagonlari Adapazari'ndan Arifiye'ye goturup getirerek toplu tasima yaptigini iddia etmektedir. Hicbir yatirim yapmadan devletin demiryolu hattina hazirdan konan belediye, devletin kurulusu olan TCDDye tren seferi yapamazsin diyemez. Halk fahis fiyatlarla otobuslerle yolcu tasiyan sirketlere mahkum edilmektedir. Halk olarak belediyenin bu kararina dur demek zorundayiz. Belediye tren seferlerini durdurmaya kanunen selahiyetli degildir. Adapazari Ekspresi Adapazari'nindir.

Today: Adapazari Ekspresi is counting on you

Adapazari Ekspresi Gonulluleri needs your help with “Sakarya Buyuksehir Belediyesi : Adapazarı Ekspresi evine geri dönsün!”. Join Adapazari Ekspresi and 89 supporters today.