Sahibinden.com Hayvan Satışı Kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Geçtiğimiz günlerde, evimin civarında yavru bir kedi bulmam ile başladı her şey. Bu yavruya nasıl yuva bilirim diye etrafta araştırırken, Sahibinden.com üzerinden ilan açabileceğim söylendi. Sahibinden.com'a girip ilan açarken farkettiğim, fiyat kısmında tek bir seçenek "ücretsiz sahiplendirme" olduğu idi. Ne kadar da güzel dedim kendi kendime, harika! Kategori seçimini hatırladığımda ise işler değişti, sahibinden.com üzerinde 100.000'e yakın hayvan ilanı bulunduran bir kategori mevcut: "Hayvanlar Alemi" .

Hızlıca bu kategori başlığının alt kategorilerine göz attım. Maalesef, her an yaşadığımız bir problem olan hayvanları birbirinden ayırma -ayrımcılık- ile burada da karşı karşıyaydık. Sahibinden.com "Evcil Hayvanlar" kategorisi altındaki tüm hayvan ilanları için "ücretsiz sahiplendirme" koşulu koyarken, diğer tüm hayvanlar satışa açık! Ve inanır mısınız, 8,5 liraya bir ineği, telefon takası ile bir eşeği kullanmak üzere satın alabiliyorsunuz.

Burada kampanya başlatmadan önce Sahibinden.com ile iletişime geçerek, durumu izah edip, şikayette bulundum. Firma ısrarla evcil hayvan kategorisinde herhangi bir satış yapılmadığını söylemekte, konunun evcil hayvan kategorisi olmadığını, diğer hayvanların da hayatının satışa açık olamayacağını söylediğimde ise sessiz kalmayı tercih etmekte.

Türkiye'ye katkısı bu derece büyük firmaların toplumda bulunan bu tür ayrımcı durumları maddi çıkara dönüştürerek desteklemek yerine, toplumun sosyokültürel gelişimini göz önünde bulundurarak, ayrımcı söylem/ifade/durum ve olayları bünyelerinde barındırmamaları gerekmektedir.

Hiçbir kedi veya köpek para/eşya karşılığında alıp/satılamayacağı gibi, başka herhangi bir hayvan da bir eşyaymış gibi alıp/satılamaz. Bu nedenle Sahibinden.com'da hayvan "satışı" kaldırılmalıdır.

Oluşturduğum bu kampanyaya desteğinizi bekliyorum. Daha eşit ve adaletli bir dünya için!