Kampanya Kapatıldı

TRT MÜLAKAT MAGDURLARİ

Bu kampanya 362 destekçiye ulaştı

KAMUOYUNA DUYURULUR

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, 16 Ekim 2015 tarihinde yayınladığı ilan haberinde Kamera Asistanı, Stajyer Spiker, Stajyer Muhabir, Yardımcı Prodüktör, Yapım ve Yayın Elemanı, Teknisyen, Mali Denetçi Yardımcısı, Yönetim Hizmetleri Uzman Yardımcısı dallarından olmak üzere toplamda 380 personel alacağını ilan etmiştir. 14 Şubat 2016 günü yazılı sınavını yapmış, yazılı sınavı geçip mülakata kalan adaylar için de mülakatlar 31 Ağustos 2016’da başlatmış ve bütün mülakatların bitmesi 3 Şubat 2017’yi bulmuştur. Sonuç açıklama tarihleri ise 20 Şubat 2017’dir. Yani TRT’nin personel alımı için yürüttüğü süreç neredeyse 1,5 yıl sürmüştür.

Fakat 20 subat 2017 itibariyle açıklanan sonuçlarla biz adaylar mağdur edildiğimizi düşünmekteyiz.

Şöyle ki ;

-380 personel alacağını ilan eden TRT Ülkemizde Cumhurbaşkanımızın takibi ve alakasıyla istihdama yönelik seferberlik başlatılmışken böylesine duyarlı olunması gereken bir dönemde hiçbir açıklama yapmadan kadro sayısını 251’e indirmiştir. Üstelik son günlerde yaşanan ihraçlardan dolayı kontenjanların artacağını düşünürken aksineTRT kontenjanları düşürmüştür ve bunu kamuoyuyla paylaşmamıştır. TRT nin yaratmış olduğu bu eksik istihdamdan dolayı mağduriyetimizi dile getirmek için buradayız.

-Kontenjanların düşürülmesi, alınan personelin hangi kriterlere göre alındığı veya elenenlerin hangi kriterlerden dolayı elendiğine dair TRT bizi muhatap kabul etmemekte, sorularımızı cevapsız bırakmaktadır.

-Mülakatlar bilindiği üzere puanlama üzerinden yapılmaktadır. İlana kpss puanıyla ile yaptığımız başvuru sonuçları ve kurumun yapmış olduğu yazılı sınav sonuçları her ne kadar şeffaf bir şekilde kurumun internet sitesinde yayınlansada TRT mülakatlarda adaylara verdiği puanı gizli tutmakta, sınavı kazanan ya da kaybedenler hangi puanlarla kazandıklarını ya da kaybettiklerini bilmemektedir.

-En önemli hususlardan birisi de sınavı kazanan adaylara ne kadar şeffaf davranıldığıyla ilgilidir. Şaibeli alımlar oldugu konusunda ciddi endiselerimiz var.

Bizler 1.5 yılboyunca sosyal medyada kader birliği yaptık herbirimizin en uzun sınavıydı bu .Aramızda sınavı çok iyi geçen sınavdaki başarısından ötürü kesin atanacak gözüyle baktığımız donanımlı ancak referanssız hiçbir arkadaşımız atanamadı. Atanamadığımız gibi herhangi bir başarı yada başarısız puanımız listede ilan edilmemiştir.Buradan Sayın cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize sesleniyoruz;

TRT yapmış olduğu mülakat/uygulamalı sınavında ;

1- Görevli olan komisyon ve kazanan adayların kurumla yakınlıkları tekerteker araştırılmalı ve 15 temmuz kapsaminda sorusturna geciren yada ohrac edilen var midir aciklanmalidir. Sonuca göre sınav iptal olmalıdır.

2- TRT kadro sayısını düşürerek sözünde durmamış ve sınav sürecini 1.5 yıla yayarak bizleri maddi manevi hasara uğratmıştır.

3- Mulakatın kazanan adayların güvenlik soruşturmaları tekrar yapılmalı.  Bu konuda ciddi endiselerimiz vardır.

4- sınavı kazandıktan sonra milletvekili ile çekilen teşekkür ziyareti kamu vicdanını zedeleyen bir durumdur açıklanmalıdır.

5- Mülakat sınavının uygulanmasında teknik açıdan usülsüzlük olup olmadığı bilirkişiler tarafından incelenmelidir.

Üstelik TRT bunu ilk kez yapmıyor 2010 da iptal edilen TRT sınavını unutmayalım.

Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu bu istihdam seferberliğinde
görünmez ve Sümenalti olmak istemiyoruz…

Sürecin oldukça uzun sürmesi bizi yeterince yıprattığı gibi, kontenjanların düşürülmesi ve TRT tarafından hiçbir şekilde muhatap kabul edilmememiz yeterince bizi mağdur etmiştir.
Bu noktada isteğimiz mağduriyetimizin giderilmesidir.

Teşekkür eder, saygılar sunarız.

Bugün Sadık Erhan imzanı bekliyor!

Sadık Erhan Uyar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sadik erhan uyar: TRT MÜLAKAT MAGDURLARİ». Sadık Erhan ve imza atan diğer 361 kişiye katıl.