Sapasağlam Hastane Binası Neden Yıkılıyor? Bu Yıkıma Dur Deyin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
sağlık bakanlığı ve tarafına Derya Deniz bu kampanyayı başlattı
  • Adana ili Kozan ilçesinde temelleri  hayırsever bir işadamı tarafından 1998 yılında atılıp 2001 yılından sonra hizmete giren 7 katlı devlet hastanesi binası hiçbir gerekçe olmadan yıkılıyor.

Birkaç yıl önce hastanenin yeni yapılan binaya taşınması nedeniyle boş kalan bina farklı amaçlarla da değerlendirilmedi. Zamanında çok sağlam bir zemine gereğinden fazla demir kullanılarak yapılan binanın sapasağlam iken yıkılmak istenmesine anlam veremiyoruz. Her türlü platformda binanın neden yıkıldığına yönelik sorular cevapsız kalıyor. Israrlı sorgulamalarımıza rağmen yetkililerden konu ile alakalı en küçük bir açıklama yapılmadı.

Yıkılma gerekçesinin açıklanmaması kafamızdaki soru işaretlerini daha da büyütüyor. Vatandaşlar olarak  bina yıkımının birilerine rant sağlamak amacıyla yapıldığı düşüncesindeyiz ve başlanan yıkımın biran önce sonlandırılmasını talep ediyoruz.

Bu bina yıkılmak yerine neden dönüştürülerek Kozan'ın ihtiyacı olduğu bir bina haline getirilmiyor? Bu bina Turizm Otelcilik Uygulama ve Meslek Yüksek Okulu olabilir. Sağlık Meslek Lisesi yada Yüksek Okuluna çevrilebilir. Hizmet içi eğitim merkezi yapılabilir. Bina ihtiyacı duyan Kozan Belediyesinin dahi ihtiyacını karşılayabilir.  Bu bina özellikle pandemi döneminde kapasitesi yetmeyen hastane binasına ek olarak yeniden hastaneye dönüştürülebilir.
Sebepsiz yere yıkım firmasına 400 bin tl ye ihale edilerek yıkımına başlanan bina milli servettir.
Maliyetlerin aşırı şekilde yükseldiği bu günlerde elimizde olan değerlere sahip olup farklı amaçlarla kullanmamız gerekirken hangi aç gözlünün rant sevdası uğruna bu binanın kurban edildiğini öğrenmek istiyoruz. Bu binanın sebepsiz yere yıkılarak bir veya birden fazla kişinin çıkarı uğruna bu yıkımı yapmak ayıptır günahtır. Buna sessiz kalan siyasiler, bürokratlar, özellikle Akparti Kozan milletvekili Tamer Dağlı bu yıkımın önüne geçmelidir. Buranın yıkılması gerekiyorsa şayet bu gerekçe halkın vicdanını rahatlatacak şekilde açıklanmalıdır. 400 bin tl ye yıkım firmasına ihale edilen bina yıkılmak yerine farklı amaçlarla kullanım için satılacak olsa 30 milyon tl  den aşağı satılmaz. 400 bin nere 30 milyon nere? Binadan çıkacak olan demir alüminyum gibi atık metaller sadece 3 milyon eder. Yazıktır günahtır.

Yıkım işlemi biran önce durdurulmalıdır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.