Petition Closed

Sabancı Üniversitesi'ni tarihi gerçekleri saptırmamaya davet ediyoruz

This petition had 294 supporters

Sabancı Üniversitesi, Orta Mahalle, Tuzla TR-34956 Istanbul Türkiye

Sayın Güler Sabancı,                                                                                                 Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı

İngiltere Atatürkcü Düşünce Derneği, Sabancı Üniversitesinin, yakında Berlin’de yapılacak sözde 'Ermeni Soykırımı' konulu çalıştaya verdiği desteğe ve akademisyenler göndermesine kesinlikle karşıdır.

Sadece bilinen ve taraftar konusmacıların yer aldığı bir çalıştay, karşɪ göruş bilgi ve iddialara hiç yer vermemektedir. Bu nedenle, İADD, ciddi akademik incelemeden uzak ve tamamen tek taraflı bir çalıştaya ev sahipliği yapan Sabancı Üniversitesini kınamaktadır.

Aşağıda, Emekli Amiral Türker Ertürk’ün bu konudaki yazısı durumun ciddiliğini detaylı bir şekilde açıklamıştır:

Sabancı Üniversitesi ihanet içindemi?

İhanetin yeri; Almanya’nın başkenti Berlin’in güneybatısında bulunan Potsdam Üniversitesi. Ama bu ihanetin ev sahipliğini ulusal sermaye yaratma uğruna yoktan var edilen, Cumhuriyete ve aydınlanmaya sahip çıkacağı düşüncesi ile desteklenerek, korunarak büyütülen Sabancı ailesinin kurduğu ve hala arkasında olduğu Sabancı Üniversitesi yapıyor.

İhanetin konusu ise; 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında Potsdam Üniversitesi’nde “Ermeni Soykırımı”konusunda yapılacak olan çalıştay. Evet, yer Almanya ve bir Alman Üniversitesi ama ev sahipliğiniSabancı Üniversitesi yapıyor ve doğal olarak da çalıştayın açılış ve kapanış konuşmalarını Sabancı Üniversitesi’nden bir öğretim üyesi olan Hülya Adak yapıyor.

Kabul Edebilmek Mümkün Değil!

“Madem ev sahibi Sabancı Üniversitesi, niçin Türkiye’de yapılmıyor?” diye düşünebilirsiniz. Sanırız nedeni; olaya daha bir uluslararası hüviyet kazandırmak, Türkiye’den, ABD’ den, İngiltere’den,Almanya’dan , İsviçre’den, Ermenistan’dan ve daha başka yerlerden gelen genç öğretim üyelerineTürkiye hakkında daha rahat atıp tutma imkanı kazandırmaktı.

Türkiye’den yaratılan katma değerlerle kurulan ve bizim paralarımızla büyüyen bir üniversitenin,Türkiye’ye yönelik tecavüz planının enstrümanı olan “Ermeni Soykırımı” emperyalist yalanının arkasında durmasını ve savunmasını kabul edebilmek asla mümkün değildir. Aynı durum hiçbir çağdaş ülkede de asla kabul edilemez, derhal gereğini yaparlar.

İki Türlü İhanet Var!

Bu çalıştay ile yapılan ihanet iki türlüdür. Birincisi ülkemize karşıdır. İkincisi ve daha vahimi ise bilime karşı olanıdır. Çünkü bilimsel düşünce sistematiğinde soncul, ön kabul yoktur ve tümden gelimci değil, tüme varımcıdır. Ama bu çalıştaya katılmak için “Ermeni Soykırımını” tanımak ve kabul etmek, bir ön şarttır. Yani siz eğer “Ermeni Soykırımı yoktur” diyorsanız; Potsdam Üniversitesi’ndeki bu çalıştaya katılamazsınız.

Önceki çalışmaları ile “Ermeni Soykırımı” yoktur diyen Türk veya yabancı hiçbir öğretim üyesi, akademisyen veya yazar bu çalıştaya davet edilmemiş ve katılmak için başvuranlar ise reddedilmiştir.

Ermeni Diasporası da Var!

Bu çalıştayın arkasında Ermeni Diasporası da vardır. Diaspora zengindir, yedirir, içirir, gezdirir, gerekirse size yaptırdığı uyduruk projeler üzerinden cebinize yüklü miktarlarda para da koyar. Ama karşılığını da ister! Bu karşılık ülkenize, bağrından çıktığınız topluma ve bilime karşı ihanet etmenizi gerektirir.

Potsdam’daki çalıştaya dünyanın çeşitli üniversitelerinde görev yapan ama “Ermeni Soykırımı vardır”diyen genç Türk akademisyenlerini davet etmişler. Koç Üniversitesi’nden Zeynep Türkyılmaz, bunlardan biri. Bu duruma Koç Üniversitesi’nin rektörü ne diyor merak ediyorum. Çünkü Rahmi Koç, “Ermeni Soykırımı yalandır” diyen ve bunu hem de yabancı belgelerle ortaya koyarak ispat eden Şükrü Server Aya’ya en son yazdığı, geçen ay piyasaya çıkan Büyük Yalan adlı kitabına yazdığı sözlerle destek vermiştir.

Bu Üniversitenin Sicili Bozuk!

Zeynep Türkyılmaz, Los Angeles kentinde bulunan Kaliforniya Üniversitesi’nde (University of California at Los Angeles-UCLA) eğitim görmüş. Bu üniversite, Ermeni Diasporası’nın gözetiminde ve denetiminde bir üniversite. Adeta Türklere karşı nefretin, saldırganlığın, karalama ve iftiranın merkezi. Bu konuda sicili çok ama çok bozuk.

Bir resimde Atatürk’ün ayaklarının altında bir kız çocuğu cesediyle poz vermiş ve üzerine “İnkarın Yüzü” (Face of Denial) yazan belgeyi kes-biç-yapıştır şeklinde montajlayan Zeynep Türkyılmaz’ın rahleyi tedrisatından geçtiği ve “Ermeni Soykırımı” konusundaki fikirlerini olgunlaştırdığı yer, UCLAÜniversitesidir.

Fikirleri Nedeni ile Evi Kundaklandı!

“Ermeni Soykırımı” olmadığını belgeleriyle ortaya koyan, Bilkent Üniversitesi’nde ders de verenAmerikalı Prof. Dr. Stanford Shaw’un evi bombalanarak kundaklanmıştı; UCLA Üniversitesi’nde ders vermesini engellemek için! Engellediler de!

Ermeni Diasporası ve onun güdümündeki Ermenistan, bilimsel olarak yani hukuki ve tarihi verilerle ve belgelerle tartışmak istemiyor, çünkü mahcup olacaklarını biliyorlar. Sadece “Ermeni Soykırımı” olduğunu kabul etmemizi istiyorlar. Çünkü arkasından bu kabulün üzerine inşa edecekleri başka istekleri (toprak ve tazminat) var. Bu nedenle içimizden adam ve kadın devşirerek, parayla satın alarak ve ikna ederek bize karşı kullanmak istiyorlar.

Esas Soykırım Kime Uygulandı?

“Ermeni Soykırımı” iddiaları tamamen asılsızdır ve yerkürenin gelmiş geçmiş en büyük yalanıdır. Esas soykırım; 18. ve 19.Yüzyıllarda Türklere ve Müslümanlara karşı yapılmıştır. Bugün Balkanlarda homojen sayılabilecek devletler, bu soykırım sayesinde yaratılmıştır.

Hal böyle iken, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı eğer “Ermeni Soykırımı” savını bir şekilde destekliyorsa; bunun nedenini cibilliyetinde, emperyalist işbirlikçiliğinde, çıkarcılığında veya bilgisizliğinde aramak gerekir.

Türker Ertürk
E. Amiral, Araştırmacı - Yazar

Bu Kampanyanın İngilizcesi aşağıdadır:
SABANCI UNIVERSITY MUST STOP BETRAYING THE HISTORICAL TRUTH
The Ataturk Society of UK (ASUK) strongly opposes the support given to the latest Workshop in Berlin on so called Armenian Genocide by Sabanci University.

The only scholars attending the workshop are the well-known supporters of one sided argument which means that there is no room for counter arguments to be debated. We deplore Sabanci University for supporting and jointly hosting such a workshop which seems to go along with a bias approach, completely void of serious academic inquiry.

Below is the strong case put forward by AWIM:

The latest Workshop on Armenian Turkish Scholarship (WATS) is scheduled to be held between the dates 14-17 September, 2017 in Germany. The hosts are the European Academy Berlin and Lepsiushaus Potsdam. Among other supporters of the event are the University of Michigan, Sabancı University and the University of Southern California's Institute of Armenian Studies.

WATS was founded at the University of Michigan in 2000 as the “first forum where Turkish, Armenian and other historians could conduct an informed debate” relating to the controversy surrounding the relocation of Ottoman Armenians during World War One.[1]

M. Hakan Yavuz of Utah University, in an article published in the Middle East Critique, has noted that WATS refuses to invite scholars who refrain from examining events “within the framework of genocide.” Yavuz posits that the events relating to the relocation of Armenians are uncritically cast as genocide by WATS and this categorization leads to a distancing from historical inquiry, leading to the debate being transformed into a moral and legal argument.[2] Subsequently, scholars who do not analyze events within this framework are castigated as “genocide deniers.”

Refusing to engage in paradigmatic debates with fellow academics would be considered unacceptable in any other field of scholarly inquiry. Yet WATS has pursued a strategy of refusing to engage with alternative narratives and scholars who adopt a critical approach. This has also resulted in the construction of an echo chamber in which many of the scholars involved in the WATS project have refrained from engaging with critical review articles published in scholarly journals in relation to their own work on the relocation of Armenians.

The Center for Eurasian Studies (AVİM) reiterates its call that genuine scholarly debate and dialogue can only be established by the coming together of all concerned parties. Hitherto all efforts to bring scholars from both sides of the debate together have failed. Furthermore, the fact that the latest WATS event will be held in Germany has not been lost on many commentators given the recent lull in relations between Turkey and Germany which is partly related to the German parliament passing a non-binding resolution “accepting” the “Armenian genocide” in 2016.

[1] “Workshop on Armenian Turkish Scholarship (WATS) 2015,” USC Dornife Institute of Armenian Studies, October, 2015, accessed August 10, 2017, https://armenian.usc.edu / program/workshop-on-armenian- turkish-scholarship-wats-2015.

[2] M. Hakan Yavuz, "Contours of Scholarship on Armenian-Turkish Relations," Middle East Critique 20 (2011): 234.

Today: İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği is counting on you

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği needs your help with “Sabancı Üniversitesi: Sabancı Üniversitesi'ni tarihi gerçekleri saptırmamaya davet ediyoruz”. Join İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği and 293 supporters today.