SAĞLIK MESLEK LİSELERİNDE "YARDIMCILIK" UNVANININ KALDIRILMASI İÇİN ONAY VERİN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

18 Ocak 2014 tarihli karar ile artık sağlık meslek lisesi öğrencileri hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı ve sağlık bakım teknisyeni olarak mezun oluyor. Bu karar sağlık meslek lisesi öğrencileri için üniversite okumayı gerektiriyor. Ama bu karar sağlık meslek lisesi öğrencilerini mağdur ediyor. Hastaneler öğrencileri hiç bir şey bilmiyorlar diye stajda dahi kabul etmiyor.

Mesela anadolu liselerinde 11 ve 12. sınıflarda kültür ve sayısal dersler verilirken sağlık meslek liselerinde 11 ve 12. sınıflarda bu dersler verilmiyor. üniversite sınavlarında ise sağlık bölümleri sayısal puanı ile alıyor. Sağlık meslek lisesi öğrencileri sayısal ders görmediği için verimli puan alamıyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Bağcılar'da katıldığı programda pankart açarak seslerini duyurmaya çalışan sağlık meslek lisesi öğrencilerine söz vermişti "Artık hemşire yardımcısı değil hemşire olacaksınız." demişti. Şu anda torba yasada bu konu geçiyor.

Bizler de bu konuda gereğinin yapılmasını ve sağlık meslek lisesi öğrencileri için yardımcılık unvanının kaldırılmasını istiyoruz.

Bütün sağlık meslek lisesi öğrencilerini, velilerini, öğretmenlerini ve sağlık çalışanlarını bu kampanyayı imzalamaya davet ediyorum.

Bugün Mayil imzanı bekliyor!

Mayil Ünal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «SAĞLIK MESLEK LİSELERİNDE "YARDIMCILIK" UNVANININ KALDIRILMASI İÇİN ONAY VERİN!». Mayil ve imza atan diğer 645 kişiye katıl.