RADYOLOJİ TEKNİKERLERİNİN ÇALIŞTIĞI ÖZEL ŞİRKETLERDEKİ SORUMLULAR TEKNİKER OLSUN..

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
sağlık bakanlığı ve tarafına Cagla Kalmuk bu kampanyayı başlattı

SAYIN CUMHURBAŞKANIM,

SAYIN SAĞLIK BAKANIM,

DEĞERLİ MESAİ ARKADAŞLARIM,

ÇALIŞTIĞIM İŞ YERİNDE SORUMLUM TARAFINDAN MOBİNG GÖREREK 1.5 YIL BOYUNCA BASKI ŞİDDET HAKARETE MARUZ KALDIM. YILLIK İZİNİMİ KULLANIRKEN , ŞUA İZNİM DE  SIKINTILAR YAŞADIM. KULLANMADIĞIM YILLIK İZNİ KULLANDI GÖSTERMEYE ÇALIŞIP ZORLA KULLANDIĞIMA DAHİL BELGELER İMZALATMAYA ÇALIŞTILAR .ÇALIŞMA SAATLERİM GÜNLÜK EN FAZLA 7 SAATKEN 12 SAAT ÇALIŞTIM. YEMEK ARASI DAHİ KULLANDIRTMADILAR. YASAL HAKKIM OLMADIĞINI DİLE GETİRMEME RAĞMEN HASTAYA DİREK DAMARDAN İLAÇ VERMEK ZORUNDA BIRAKILDIM YANIMDA DOKTOR VE HEMŞİRE OLMASI GEREKTİĞİ TALEBİMİ GERİ ÇEVİRDİLER.  ALDIĞIM SORUMLULUĞUN BÜYÜK OLDUĞUNU SÖYLESEMDE KENDİSİ BİR RADYOLOJİ TEKNİKER VEYA TEKNİSYENİ SAĞLIK MEZUNU OLMADIĞI İÇİN DURUMUN ÖNEMİNİ ANLATAMADIM. HASTALARININ YANINDA SÖZLÜ TACİZ EDİLDİM, HASTA PSİKOLOJİSİ ÖNEMSENMEDEN ZAMAN ZAMAN HASTALARA DAHİ YÜKSEK SESLE BAĞIRDIĞINI , HAKARET ETTİĞİNE SAHİT OLDUM. SAĞLIK OKUMAYAN, SAĞLIK TEKNİKERİ OLAMAZ. SORUMLU OLAMAZ . ÖZEL VEYA DEVLET HASTANESİ FARKETMEKSİZİN SAĞLIK PERSONELİ OLMAYAN İNSANLARA HASTA EMANET EDİLMEMELİ..

BİZ RADYOLOJİ TEKNİKERLERİ OLARAK MESLEĞİMİZ DOLAYISIYLA SAĞLIK AÇISINDAN RİSKLİ BİR BÖLÜMDE ÇALIŞIYORUZ Zira iyonize radyasyonun başta kan kanseri (lösemi), kemik, akciğer, tiroit ve meme kanserleri, kısırlık (sterilite), gelecek nesillerde sakatlıklar (mutasyon), büyüme ve gelişme geriliği, körlük ve radyasyon çalışanlarının doğal yaşam sürelerinde kısalma gibi birçok ciddi zararlara neden olduğu bilinen bir gerçektir.  Nitekim Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) tarafından Aralık 2007’de 22 ilde yapılan  araştırmaya göre radyoloji teknisyenlerinin % 29’unun sağlık problemi yaşadığı tespit edilmiştir.

BUNUN YANINDA PSİKOLOJİK OLARAK İŞİ BİLMEZ İNSANLARIN SORUMLU OLARAK BAŞIMIZA GEÇİP BİLMEDİKLERİ MESLEKLE ALAKALI EMİRLER , YANLIŞ BİLGİLER VERİP MOBİNG , HAKARET GİBİ DURUMLARLA SAĞLIMIZI DAHA ÇOK RİSKE ATMAMALARI İÇİN ELE ELE VERİP BU KAMPANYAYI İMZALAYALIM ARKADAŞLAR... HERKES GÖRÜŞ VE ŞAHSİ FİKRİNİ LÜTFEN BELİRTSİN.

PSİKOLOJİ KANSER HASTALIĞININ BİLE TEDAVİSİ İKEN PSİKOLOJİ BOZUKLUĞU KANSERİ TETİKLER UNUTMAYALIM..!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.