LİPÖDEM CERRAHİSİ SGK KAPSAMINA ALINSIN!..

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Lipödem nedir?

'' Ağrılı Yağlanma Sendromu” olarak da adlandırılan lipödem "Lipedema", kalça, uyluk ve bacaklarda aşırı yağ ve sıvı birikmesine bağlı anormal ve simetrik şişliktir. Tamamen kadınlarda ortaya çıkan ve kol ve bacaklardaki şişlik ve ağrılı yağ birikimleri olarak ortaya çıkan, elleri ve ayakları koruyan kronik bir durumdur. Özellikle diyete ve spora dirençli ağrılı yağlanmadır. Erken evrelerde sadece yağlanma olurken daha sonra varis sorunları, acıma, ağrı, ağırlık, eklem sorunları, depresyon, obeziteye eğilim gibi ek sorunlar çıkar.

Kronik ve ilerleyen bir hastalık olup, tek çaresi en azından kontrol altına alabilmek için yağların Liposuction yöntemiyle alınması gereklidir.

Sorunun kaynağını bulmak için gitmediğim doktor branşı kalmamıştı.Dahiliye,Cildiye,Endokrinoloji,Kalp Damar bölümü..Hepsinin söylediği tek şey kilo ver,tüm şikayetlerin geçer. Senelerce farklı hastanelerde doktor doktor gezdikten sonra, 2 sene önce bu konuda yazılmış makaleleri,internetteki yabancı kaynakları okuyarak LİPÖDEM hastası olduğumu öğrendim.2 Ay önce de kesin teşhisimi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi branşı koydu.

Doktorlar,biz lipödemlilere genellikle aşırı kilolu olduğumuzu ve kilo vermemiz gerektiğini söylerler. Fakat lipödemin sebep olduğu yağlanmada ne sporla ne de diyetle belirgin azalma SAĞ-LA-NA-MI-YOR!.. Tuhaf olan şey, doğru beslenme, düzenli olarak egzersiz yaptığım halde kilo, garip bir şekilde yalnızca bacaklarımda yığılmaya devam etti. Çirkin görünümlü tabiri caizse nenemin bacakları daha güzel derdim hep.Artan kilolarımın bir sonucu olarak da kronik ağrılar da tuzu biberiydi.Dile kolay tam 17 senedir çare arıyorum. Belimden diz altına kadar, cildimin dokusu şişti ve büyüdü. Zaman geçtikçe ve durumum daha da kötüye gittiğinde, egzersiz, inanılmaz acı verici hale geldi. Dizlerimde aşırı baskı oluşuyordu.Bu artan hareket özgürlüğü eksikliği nedeniyle sosyal hayatım da acı çekmeye başladı. Kronik yorgunluk hissetmeye de başlamıştım.Ta ki ameliyat olana kadar.

Nasıl ki tansiyon ve şeker hastalığı herkes tarafından biliniyorsa bu hastalıkta bilinmeli. Bunu yaşadığım için biliyorum ki lipödem teşhisi konulduktan sonra ameliyat açısından ödeme gücü olmayan birçok hasta kendini dört duvar arasına kapatıyor. Bu sebeple lipödemin de tıpkı tüp mide ameliyatı gibi SGK tarafından kapsam içine alınması gerekiyor.”

Lipödemin liposuctionu KEYFİ ESTETİK değildir !..Liposuction tedavisi için, malesef ülkemizde bireysel finansmana ihtiyacımız var.Aşırı pahalı operasyonlar.SGK kapsamına alınması gerekir.

SGK ,bunun kozmetik cerrahi değil, diz, kalça ve ayak bileği operasyonlarını, hareketsizliği, lenfödemi ve variköz damarlardan bahsetmemek için önleyici bir cerrahi olduğunu ne zaman görecekler?Lipedemik yağ hücrelerinin önemli ölçüde genişlemesini önlemek ve hastaları obezite riskini artmaması için uyarmak, böylece uygun önlemi almak mümkündür .

Lipödem ağrısını biliyorum::(((( Maddi imkansızlıklar yüzünden ameliyat olamayıp,bu ağrıya mahkum yaşamak zorunda olan herkese umut olabilmek adına, kampanyaya katılmanızı rica ediyorum.

GÖKŞEN BALCI

Bugün gökşen imzanı bekliyor!

gökşen balcı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «SAĞLIK BAKANLIĞI: LİPÖDEM CERRAHİSİ SGK KAPSAMINA ALINSIN!..». gökşen ve imza atan diğer 672 kişiye katıl.