Ambulanslar Meşkul Edilmesin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
sağlık bakanlığı ve tarafına MUSTAFA TUNÇ bu kampanyayı başlattı

Türkiye de Ambulans sayisi yeterli olduğu halde, hasta olmayan, acil olmayan ve ambulansa ihtiyaci olmayan kişiler, Hastaneye giderken taksi ucreti vermemek için, hastamede sira beklemek için, acil ambulans ihtiyaclarini bildirmektedirler. 112 acil ambulans gorevlendirilmektedir. Bu gereksiz görevlendirilmeler sebebi ile Gercekten ihtiyaci olan Tarafik kazalarina Kalp krizlerinde, Yüksekten düşme olan. Vb. hastalara 112 ambulanslari Gereksiz hastalarla ugrastigi için, enerjisini ihtiyaci olan bi gibi gercek acil hastalara harcayamamaktadir. Burada acil ambulans ihtiyaci olan Kisiler madur olmakyadir.

Çözüm olarak ambulans ile hastaneye getirilen şahislar eğer acil durumda degerlendirilecekse ambulansin ücretsiz, eger acil değil de su istimal ve gereksiz kullanim ise ambulas ucretinin %30 unun şahislardan  talep edilmesi gereksiz ambulans kullanimini sonlandiracak ve gerçek ambulans ihtiyaci olanlar madur olmayacaktir. 2000 yilina oranla %1000 oraninda ambulans sayisi artmasina rağmen bu vu sorun çözulmemistir buda gösteriyorki ambulans sayisini arttırmak bir ise yaramayacaktir. Tüm avrupa ülkeleri bu sekilde ambulans hizmeti vermektedir

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.