Sağlık Bakanlığındaki Araştırmacıların Mağduriyeti

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

SAĞLIK BAKANI SAYIN PROF.DR. FAHRETTİN KOCA’YA AÇIK MEKTUP

SAYIN BAKANIMIZ,

Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için canla başla çalışan, vatansever, devletine, milletine bağlı orta derecede bürokrasiyi, devleti temsil eden; Sağlık Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Hastane Müdürü ve Müdür Yardımcısı olan bizlerin hizmetini ve ilerleme yollarını kesmek için Sağlık Bakanlığı'nda 663 Sayılı KHK yürürlüğe konmuştur.

663 bir mağduriyet meydana getirmiştir. Özlük haklarımız elimizden alınmıştır.

Suçu günahı olmayan, bileklerinin gücüyle, eğitimleriyle, fedakarlıklarıyla bir yerlere gelip hizmet etmek isteyen insanların asli görevleri ellerinden alınmıştır.

Derdimizi kimseye anlatamadık. Mahkemelere gitmeye, hakkımızı aramaya korkar olduk. Yıllardır Allah’tan korkan, kul hakkını bilen, işi ehline teslim edecek bir Bakan bekledik durduk.

Bir gecede 2000 kişiye yakın idarecinin asli görevlerini ellerinden aldılar.

Bu idarecilerin tek suçları namuslu olmak, hırsızlık yapmamak, vatansever olmak…

Araştırmacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ADYED) olarak yapmış olduğumuz tüm parti Milletvekilleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ziyaretlerimizde herkes bu durumu mağduriyet olarak görmektedir.

Bu nasıl bir kanun, nasıl bir uygulama!.Biz böyle bilmiyorduk, bizlere Sağlıkta Dönüşümün bir parçası dediler. Mağduriyetimizi anlatınca yanlış yapıldığını anladılar ve bizi desteklediler. "Böyle bir mağduriyet yaşanacağını gerçekten söylemediler." dediler.

Sağlık Bakanlığımızın yetkilileri artık uyanmalı ve bu mağduriyeti gidermek için artık ellerinden geleni yapmalılar!

Yıllarca Sağlıkta Dönüşüme en büyük katkıyı sağlayan, hasta ve çalışan memnuniyetini en üst seviyeye çıkaran biz idarecilere yapılan mağduriyeti bitirmelerini istiyoruz. Helallıklarımızı almalarını canı gönülden talep ediyoruz.

Tüm Kuruluşlara kök salmış olan Devletimizi yıkmak amaçlı Paralel Yapılanmanın Sağlıktaki kollarını, kanatlarını kırsınlar. Bize bu yapılanların hesabını sorsunlar. Yoksa biz hakkımızı bu mağduriyetin yaşanmasında payı olan hiçkimseye helal etmiyoruz.

Biz masumuz… Artık başvuracak bir kapımız kalmadı. Allah’a sığındık ve dua ediyoruz.

Vatanımızı bölmeye, yok etmeye çalışan, dış güçlerin oyununa gelen herkese sesleniyoruz.

Malumunuz; Sağlık Müdürlükleri ve Hastaneler işin ehli olmayanların elinde enfeksiyon yuvası, sağlıkçılara gasp merkezi ve zarar eden kuruluşlar haline geldi.

Sayın Bakanım, yeni Başkanlık Hükümet sisteminde şahsınızın göreve gelmesi bizleri heyecanlandırmış ve umutlandırmıştır. Araştırmacılar olarak emrinizdeyiz. Göreve talibiz.

Dürüst, şerefli, vatansever, çalışkan birilerini arıyorsanız biz burdayız, gasp edilerek elimizden alınan eski, yeni görevlerimize hazırız. Maaşımız kursağımızdan geçmiyor. Bize insan olarak değer veren yok.

Peygamber (sav) Efendimiz buyuruyor ki :“Müslümanların onurları, kanları ve malları birbirine haramdır.”

Maaşlarımız düşürüldü.

Onurumuz ayaklar altına atıldı..

Dernek Yönetim Kurulu ve tüm Araştırmacı arkadaşlarım adına tekrar yeni görevinizin hayırlara vesile olmasını temenni eder ; mağduriyetimizi gidermenizi ve alın terimizle geldiğimiz eski görevlerimize tekrar iadeyi itibarla başlatılmamız hususunda gerekli emir ve talimatları vermenizi arz ederim. 11.08.2018

Araştırmacı
ADYED Üyesi

Bugün Recai imzanı bekliyor!

Recai Başar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU: Sağlık Bakanlığındaki Araştırmacıların Mağduriyeti». Recai ve imza atan diğer 30 kişiye katıl.