Doğrulanmış başarı

Aferez hastaları yaşamayı hakediyor

Bu kampanya 491 destekçi ile değişim yarattı!

Eşim  çapa tip fakültesinde ailevi hiperkolesterolomi nedeni ile ve almış olduğu ilaçların yetersizliğinden  İstanbul üniversitesi çapa tıp fakültesinde  2009 yılından beri LDL aferez tedavisi görmektedir eşimle birlikte 16 kişide gerek kolesterol gerekse trigliserit yüksekliğinden aferez tedavisi görmektedir ancak nedense 2020 yılından itibaren çapa tıp fakültesi tarafından bu tedavi artık hiç yapılmayacak duruma getirilmiştir. Bu hastane hastalara, alacakları set fiyatının devletin belirlediği fiyatın çok üstünde olduğunu (güya hasta bası 15000/TL miş) ve aradaki farktan dolayı bu setlerin alımının yapılamayacağını söylediler. Bu nedenle ihale yapılana kadar hasta başı set alımı doğrudan temini iptal ettiler. Şimdide bu nedenle ihalede iptal edilebilirmiş.  Oysaki devlet set alımı için  bu fiyatın tamamını karşılamaktadır .Hastane bu 16 hastayı büyük risk ile başbaşa bırakarak  hastaları her gün bir adım daha ölüme sürüklemektedir. Ne yazıkki bu işlem bir tek Çapa Tıp Fakültesinde yapılmaktadır.  Eşim bu hastalıktan dolayı iki kalp kapak ameliyatı geçirdi Aferez tedavisi gördüğünden (diyaliz benzeri tedavi) fistül takılmıştır. İşleme girmediği sürece damar tıkanıklığı kalp krizi ve kalp yetmezliği riskini taşımaktadır. şuan 1 aydır hic bir  hasta bu işleme girmemektedir. Yakın zamanda aynı hastalık nedeni ile bir arkadaşlarını kalp krizi geçirmesi sonucu kaybettiler. Ben eşimi de bu yüzden kaybetmek istemiyorum. Lütfen eşim için başlattığım bu kampanyaya desteklerinizi bekliyorum.

Bugün Hikmet imzanı bekliyor!

Hikmet Akçelik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlıkbakanlığı çapatıp fakultesi: Aferez hastaları yaşamayı hakediyor». Hikmet ve imza atan diğer 490 kişiye katıl.