Acil tıp teknisyenlerine destek

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
sağlık bakanlığı ve tarafına Tugba Özkan bu kampanyayı başlattı

Acil tıp teknisyeni mezunu olup, acil tıp teknisyeni görev tanımı dışında yıllarca hastanelerde her alanda çalıştık.

Çünkü: Acil tıp teknisyeni mezunlarına gerek atamalarda gerek özel hastanelerde son 10 yıldır gerekli önem verilmemiştir. Yüzlerce mezun işsizdir. Biz Att mezunları mesleğimizi icra edebilmek adına özel hastanelerin tüm alanlarında yıllarca zor şartlarda çalıştırıldık. Bir süre sonra Att'lerin çalışma alanları kısıtlamaya gidilmiş ve görev tanımları sebebiyle sadece acil servislerde çalışabilir kararı verilmiştir. Bu karar sonrasında devlete atanamayan, atama bekleyen meslektaşlarımın işsizlik, çalışma alanlarında kısıtlama gibi problemler ortaya çıkmış herhangi bir düzenlemede olmamıştır.

Peki biz Attler, yıllarca özel hastanelerde çalışıp, sertifika programlarına katılıp, belirli alanlarda eğitim alıp mesleki alanımızda ilerlemeye gittik. Neden peki, ATT mezunlarının her alanda önlerinin kapanmış olması farklı bir düzenleme olmaması doğrultusunda biz mezunlarda mesleğimizi icra etmek amacıyla her alana gönül verdik. Şimdiki durumda ise aldığımız sertifikalar iptal yolunda, çalışma alanlarımız sadece acil servisler buna istinaden mezun sayısı işsiz kalan ATT sayısı oranı çok yüksek. Bizlere kim yol gösterecek elimizden kim tutacak. Farklı alanlardan aldığımız sertifikalarımız iptal ediliyor. Buna Örn; hemodiyaliz sertifikalarımız ve diyalizde ATT çalışamaz kararı alınıyor. Lütfen sesimizi duyun biz Acil tıp teknisyenlerine destek olun. sertifikalarımız iptal olmasın. Çalışma alanlarımız düzenlensin. Bu psikolojik şiddete daha fazla maruz kalmak istemiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.