Sağlık Hizmetleri Öğrencilerine Ek Puan İçin Yasal Düzenleme İstiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Merhabalar.

2014 yılında Sağlık Meslek Liselerine öğrenci alımlarında kısıtlamaya gidildi.
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye'de bir çok ilde hızla artan sağlık Meslek liseleri ile alakalı olarak düzenleme yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı illere gönderdiği yazı ile birlikte 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı itibariyle bir çok alan ve dala kademeli öğrenci alımı yapamayacağını belirtti.

Sağlık Meslek Liselerinde bulunan Hemşirelik, Laboratuvar Teknisyenliği, Anestezi teknisyenliği, Radyoloji teknisyenliği, Acil Tıp Teknisyenliği gibi bölümler kapatıldı. Sağlık Meslek Liseleri artık sadece hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği gibi bölümlere öğrenci alımı yapmaktadır.

Biz, Sağlık Hizmetleri Alanı; ebe yardımcılığı, hemşire yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği dallarında eğitim gören öğrenciler olarak kaybettiğimiz hakların telafisini talep etmekteyiz.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk mezunlarını verecek olan bu bölümlere üniversiteye geçiş sınavında, daha önceki yıllarda sağlık meslek lisesi öğrencilerine lisans bölümlerine geçişte tanınan ek puan hakkının sağlanmasını istiyoruz. Yani sadece iki yıllık önlisans bölümlerine değil, bölümlerimizin devamı niteliğini taşıyan dört yıllık sağlık bölümlerine de ek puan verilmesini talep ediyoruz.

Megep'te yayınlanan; ortaöğretimden sonra yerleşebileceğimiz yükseköğretim programları adlı tabloda sağlık hizmetleri alanı öğrencilerine lisans olarak;

• Acil Yardım ve Afet Yönetimi
  • Sağlık Kurumları Yöneticiliği
  • Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  • Sağlık Yönetimi
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Hemşirelik
  • Ebelik

bölümlerine yerleşebilir denilmekte. Fakat üniversiteye teşvik amaçlı bir çalışma bulunmamaktadır. 12. sınıf öğrencileri haftanın üç günü işletmelerde staj görerek, iki günü de okulda eğitim almakta. Bu yoğun çalışmanın yanında bir de üniversite sınavında eğitimini almadığımız derslerden  soru cevaplayacağımız için bu derslerin eksiklerini kapatmamızı beklemek bizleri zaten stresli bir sürece sokarken ek puan hakkımızın olmaması biz sağlık hizmetleri alanı öğrencilerinin motivasyonunu düşürmektedir.

Sağlık Bakanı Müsteşarı Eyüp Gümüş, 2017 yılının mayıs ayında  yaptığı açıklamada; 2017 yılı itibarıyla 50 bin sağlık personeli açığı bulunduğunu belirtmiştir. Bu açığın da lisans mezunu personellerle kapatılacağını eklemiştir. Açılan şehir hastaneleri ve tesisler, artan nüfus dolayısıyla bu açığın kapatılması bizlerin üniversiteye teşviki ile daha mümkündür.

Bizler 3 yıl boyunca mesleki eğitimini alarak yardımcılık ünvanını kazandığımız bu mesleklerin lisans eğitimleri için , mesleki bilgileri olmayan anadolu, fen ve diğer meslek lisesi öğrencileri ile aynı sınava girmekteyiz.

Bu mesleki bilgilerimizin yabana atılmaması, üniversite sınavında sağlık hizmetleri alanı öğrencilerine lisans yerleştirmelerinde ek puan verilmesi hakkında desteğinizi bekliyoruz.

Destekleriniz için teşekkürler.

Bugün Sevda imzanı bekliyor!

Sevda Elkatmış bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Hizmetleri Öğrencilerine Ek Puan İçin Yasal Düzenleme İstiyoruz». Sevda ve imza atan diğer 203 kişiye katıl.