ZORUNLU KARANTİNA, MASKE VE HES UYGULAMASI KALDIRILSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

COVID-19 PARANOYASININ SEBEP OLDUĞU AKIL DIŞI UYGULAMALAR, HER GEÇEN GÜN DOZU ARTAN BİR ŞEKİLDE TOPLUMUN ÖNÜNE GETİRİLİYOR. DAHA ÖNCE KISA SÜRELİ OLACAĞI SÖYLENEN ÖNLEMLER, ARTIK GÜNDELİK HAYATIN AYRILMAZ BİR PARÇASI HALİNE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA.

ZORUNLU ATEŞ ÖLÇERLER, DSÖ VE HALK SAĞLIĞI UZMANLARI TARAFINDAN BULAŞICI HASTALIKLARLA MÜCADELE İÇİN DÜŞÜNÜLEN VE 2019'DA UYGULANAMAZLIĞI TESPİT EDİLEN HES (TAKİP SİSTEMLERİ) BIRAKILMALIDIR.

YENİ NORMAL ADI ALTINDA, KENDİ EVLERİNDE DAHİ İNSANLARIN YAŞAMINA MÜDAHALE BOYUTUNA VARAN AÇIKLAMALAR, SÜRECİN HİÇ TE İYİ YÖNETİLEMEDİĞİNİN GÖSTERGESİDİR.

TÜM DÜNYADA YENİ KORONAVİRÜSE DAİR VAKA ORANLARI ARTSA DAHİ ÖLÜMLERİN GİTTİKÇE DÜŞTÜĞÜ VE AYLARDIR NORMAL GRİP SEVİYESİNDE BİR RİSK UNSURU OLDUĞU, KONUYU BİLMESİ GEREKENLERCE GÖZ ARDI EDİLİYOR.

HALKI DOĞRU BİLGİLENDİRMESİ GEREKEN UZMANLAR, BU GERÇEKLERE KARŞIN, KORKU VE PANİĞİN DOZUNU TV VE ANA AKIM MEDYA KANALIYLA GÜN GEÇTİKÇE ARTIRIYOR. BUNA KARŞIN, SAĞDUYU SAHİBİ UZMANLARIN AÇIKLAMALARI 8 AYDIR SOSYAL MEDYANIN BAŞINDA GELDİĞİ ÇEŞİTLİ PLÂTFORMLARDA VE ANA AKIM MEDYA DA SANSÜRE MARUZ KALIYOR.

ŞİMDİ DE ÇOCUKLARDA COVID-19'A BAĞLI ÖLÜM RİSKİ MEVSİMSEL GRİPTEN DAHA DÜŞÜK OLMASINA RAĞMEN; OKULLARDA ZORUNLU MASKE VE HES KODU UYGULAMASI BAŞLATILDI. PANİK VE KORKU ORTAMI COCUKLARIN DUYGUSAL GELİŞİMİNİ VE RUH SAĞLIĞINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE  ETKİLİYOR.

ALMANYA'DA KİMİ EYALETLERDE MASKE NEDENİYLE 3 ÇOCUĞUN YAŞAMINI KAYBETTİĞİ BİLİNİYOR. ÇOCUK SAĞLIĞI UZMANLARI MASKENİN BEYİN FONKSİYONLARINA VERDİĞİ KALICI ZARARI DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA AÇIKLIYOR. YİNE ALMANYA'DA GÜNDE 8 SAAT MASKE TAKAN İLKOKUL ÇAĞINDAKİ COCUKLARIN MASKELERİNDE 82 ÇEŞİT BAKTERİ VE 4 MANTAR TÜRÜ TESPİT EDİLDİĞİ BİLİNMEKTE. ÇOCUK HEKİMLERİ, BUNUN İLERİDE MENENJİTE VE ZATÜRREYE KADAR GİDEBİLECEK SORUNLARA DAVETİYE ÇIKARDIĞINI İTİRAF EDİYORLAR.

AYRICA ÖZELLİKLE ÇOCUK VE GENÇLERDE UZUN SÜRELİ KARANTİNA ÖNLEMLERİNİN YOL AÇTIĞI PSİKOLOJİK VE NÖROLOJİK SONUÇLAR, İVEDİLİKLE DEĞERLENDİRİLMELİDİR. BU GERÇEKLER BİLİNMESİNE RAĞMEN GEREKEN ACİL ADIMLARIN BİR TÜRLÜ ATILAMAMASI VE HÂLA YAŞADIĞIMIZ SARMALIN DEVAMI, SOSYAL VE EKONOMİK BOYUTLARI İTİBARİYLE DE SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİLDİR.

BİZ VATANDAŞLAR OLARAK ÇOCUKLARIMIZ VE KENDİMİZ İÇİN EN TEMEL HAK OLAN TEMİZ HAVADAN FAYDALANMAK İSTİYORUZ. ÖLÜM RİSKİ OLDUKÇA ABARTILAN VE İLK YAPILAN HESAPLAMALARDAN TAM 20 KAT DÜŞÜK ÇIKAN BİR VİRÜS TEHLİKESİ İÇİN İLERİDE DAHA KÖTÜ SONUÇLARA YOL AÇABİLECEK KATI ÖNLEMLERİN BİR AN ÖNCE KALDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ.

DÜNYACA SAYGIN BİLİM İNSANLARININ BÜYÜK BARRINGTON DEKLARASYONU İLE DİLE GETİRDİĞİ VE RİSK ALTINDAKİ GRUPLARIN KORUNARAK, TOPLUMUN GERİ KALANININ -ÖZELLİKLE DE EĞİTİM ÇAĞINDAKİ ÇOCUK VE GENÇLERİN, ASGARİ ÜCRETLİLERİN, ESNAFIN VE KÜÇÜK İŞLETMELERİN KARANTİNA KORKUSU OLMADAN- NORMAL YAŞAMLARINA DEVAM ETTİĞİ, TOPLUM BAĞIŞIKLIĞI (SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI) MODELİNİN UYGULANMASINI İSTİYORUZ.

BU MODELİ EN BAŞINDAN İTİBAREN UYGULAYAN İSVEÇ'TE AYLARDIR COVID-19'A BAĞLI ÖLÜMLERİN 0-1 KİŞİ ARALIĞINDA OLMASI, TÜM YETKİLİLERİ, ALMIŞ OLDUKLARI SERT ÖNLEMLERİ SORGULAMA NOKTASINA GETİRMELİDİR. AYRICA, VİRÜSE DAİR EN BAŞINDAN İTİBAREN ORTAYA SÜRÜLEN FELÂKET SENARYOLARININ GEÇERSİZLİĞİ, HERKES AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ BIR NOKTADIR.

'YENİ NORMAL' ADINDAKİ UYGULAMALARIN GENEL HALK SAĞLIĞINI KORUMADIĞINI BİLİYORUZ. BU SEBEPLE GELECEĞİMİZİN KARARMASINA YOL AÇAN ANLAMSIZ VE ZARAR VERİCİ UYGULAMALAR DERHAL KALDIRILMALI VE AKLI SELİM GALİP GELMELİDİR.

YETKİLİLERİN SESİMİZİ DUYMASI VE VATANDAŞLARININ GELECEĞİ İÇİN KORKU VE PANİĞİN ÖTESİNDE, SAĞ DUYULU KARARLAR ALMASINI BEKLEMEK HAKKIMIZDIR.

ÇOCUKLARINI, SEVDİKLERİNİ VE GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN TÜM DUYARLI İNSANLARIN; AÇMIŞ OLDUĞUMUZ BU İMZA KAMPANYASINA DESTEK VERMESİNİ BEKLİYORUZ.

SAYGILARIMIZLA,

KORONA HUKUK VE VİCDAN KURULU ÜYELERİ