Yatalak Diyaliz Hastaları Ölüme Terkedilmesin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Sayın Change.org destekcileri,

81 yaşındaki diyaliz hastası olan babam, geçirdiği bir rahatsızlıktan ötürü 24.02.2017 tarihi itibariyle yürüyemez ve oturamaz hale gelmiştir. bahsettiğim tarihe kadar, yürüyebildiği için haftada 3 gün diyaliz merkezinin tahsis etmiş olduğu minibüs ile diyaliz hizmeti alabilmek için evinden alınarak diyaliz merkezine götürülüp geri bırakılıyordu. 24.02.2017 tarihi itibari ile servis minibüsüne inip binemeyeceği için diyaliz merkezi alamayacağını söyledi ve Belediyelerden destek alabileceğimizi söyledi, akabinde Kadıköy de oturduğumuz için Kadıköy Belediyesi Sosyal Hizmetler Servisini aradık, sağ olsunlar şimdiden teşekkür ederim ellerinde toplam 5 adet hasta nakil aracı olduğunu ve hafta 3 gün diyalize götüremeyeceklerini ancak haftada 2 gün 48 saat öncesinden randevu alınırsa yardımcı olabileceklerini belirttiler.

Kentsel dönüşümden ötürü yaşamakta olduğumuz ev yıkılacak, taşınmakta zorunda olduğumdan ötürü, babamın sağlığına da kavuşabilmesi ve daha sağlıklı diyaliz hizmeti alabilir miyim? diye araştırma yapmak için Beykoz Belediyesine Üsküdar Belediyesine ve Ümraniye Belediyesine telefon açtım bana verilen cevap biz hastaları sadece hastaneye götürebiliriz diyaliz merkezlerine hasta taşımamız yasaktır oldu ve büyük şehir belediyesi ile görüşün dediler büyük şehir belediyesine telefon açtım sağ olsun bir hanım efendi aracımız varsa yardımcı oluruz müsaitlik durumuna göre yönlendiririz oldu ama kesin bir şey diyemem dedi ayriyeten bunun içinde babanızın yatalak olduğuna dair rapor alın lütfen dedi ve aslında diyaliz merkezlerinin bu hizmeti vermesi gerektiğini ekledi, diyaliz merkezleri ise bunun için ödenek almadıklarını söyledi

Babamın belirli zamanlarda kontrol için hastaneye ve haftada 3 gün diyalize gitmesi gerekmektedir eğer devlet tarafından hasta nakil aracı ayarlanamıyorsa en ucuz hasta nakil aracı için özel şirketler 260 TL  talep etmektedir bu fiyatta İstanbul için en yakın bölge fiyatıdır.

Soru 1: Biz İstanbul Kadıköyde oturduğumuz için eksikte olsa hizmet alabiliyoruz peki ülkemin yoksul geçim sıkıntısı çeken vatandaşları böyle bir durumda ne yapacak ??

Soru: 2 Sağlık Bakanlığı diyaliz merkezi açılmasına müsaade ederken niçin bu merkezlere yatalak hastaların nakli için destek vermemektedir veyahut şart koşmamaktadır

Soru:3 Ülkedeki yaşlı bakım merkezleri diyaliz hizmeti verememektedir neden yaşlı bakım merkezlerinde diyaliz hizmeti verilememektedir

Bu durum bizim hayatımıza bomba gibi düştü, herkes birer özürlü adayıdır yarın sevdiklerimiz yatalak duruma düşerse onları bir yere götürmek çok zor yada imkansız hal almaktadır Sağlık Bakanlığı veyahut Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ülkedeki yatalak hastaların bir yerlerde götürebilmesi için sağlıklı bir hizmeti olması gerekmektedir bunun için desteğiniz gerekmektedir.

Bugün Hakan imzanı bekliyor!

Hakan Eşlican bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı : Yatalak Diyaliz Hastaları Ölüme Terkedilmesin». Hakan ve imza atan diğer 554 kişiye katıl.