Myelom hastalarının testleri eksik yapılmasın. Eğ. ar. ve üniversite h. de kitler eksik.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Multiple Myelom (kemik iliği kanseri) ve al amiloidoz hastalarının son yıllar da testleri tahlil kiti olmadığından yapılamamaktadır. Sağlık bakanlığı özel bir kaç laboratuvarla anlaşmış, hastane bu laboratuvarlara gönderiyor. Fakat bazı testlerden ödeme istiyor. Kemikleri kıran, kırılacak hale getiren bu hastalık iş hayatımızdan bizi koparıyor. Dolayısıyla maddi güçlük içinde olduğumuzdan tahlillerimizi ödeyemez hale geldik. Ayrıca hematologlarımız da bizi doğru değerlendirememekten sıkıntı çekiyorlar.                                                                                                              TANI, TEDAVİ, REMİSYON KONTROLUNDA  yapılması gereken bize özel testlerimiz; serum, idrarda = protein elektoforozi /  immüfiksasyon elektroforezi / serum, idrar (24 saat idrar) kappa ve lambda atılımı...                                          Devlet üniversitesi Tıp Fakültesi hastaneleri ve Hematoloji bölümleri bulunan 3. basamak hastanelerimizin test kitlerinin ivedilikle tamamlanmasını arz ediyorum. Hastaneler arası elimizde kan tüplerimiz ve idrar bidonları ile koşturmamak ve ödeme yapmadan tahlillerimize kavuşmak için bir imza da sen atar mısın? Birde paylaşır mısın?