Umutcan’a Umut olalım

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Spinal Müsküler Atrofi (SMA), nadir görülen ve en sık bebek ölümlerine neden olan hastalıkların başında geliyor. Kas hastalığı olarak da bilinen SMA, Türkiye’de yaklaşık 3 bin çocuğu ölümle tehdit ediyor. Yakın zamana kadar dünyada tedavisi yokken, geçtiğimiz yıl SMA hastalığını durduran ilacın bulunduğuna dair Amerika’dan gelen haber ailelere umut kapısı oldu. Ancak bu defa da ilacın maliyetinin yüksek olması, hastalık konusunda gerekli alt yapının Türkiye’de bulunmaması ve SGK kapsamına alınan ilacın sadece Tip 1 hastası olan çocuklara verilmesi gibi nedenler, SMA çocukları arasında ayrıma neden oldu. 5 yaşındaki Umutcan Kılıç da bu hastalığa yakalanan çocuklardan sadece biri ve o sadece yaşıtları gibi koşup oynamak istiyor.. Umutcan’a ve diğer bütün çoçuklara umut olabilmek için lütfen ilaçlar ücretsiz olsun.

Bugün Aylin imzanı bekliyor!

Aylin Aykan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı: Umutcan’a Umut olalım». Aylin ve imza atan diğer 384 kişiye katıl.