TELEVİZYONLARDAKİ ABUR CUBUR REKLAMLARINDA ÇOCUKLAR OYNATILMASIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

televizyon kanallarında reklamları gösterilen ,abur cubur diye tabir ettiğimiz,yüksek miktarda şeker,glikoz şurubu,yağ,trans yağ ve katkı maddeleri içeren çikolata,şekerleme,cips,gazlı gazsız içecekler,bilimum unlu mamüllerin reklamlarında çocuklar oynatılmakta özellikle çocuklar hedef alınmaktadır. bu ürünleri tüketmek çocuklara üstünlük gibi gösterilmekte,bu ürünleri yiyenlerin üstün özelliklere sahip olabileceği imajı yaratılmakta,çocukluğun masumiyeti ticari kazanç için suistimal edilmektedir.ayrıca bu ürünler asıl beslenme öğeleri gibi lanse edilmekte,kimi reklamlarda çocuklar arasında bu ürüne ulaşmak için rekabet edilmekte,gerçekte ne olduğu gözden kaçırılarak değerinin üzerinde bir anlam yüklenmektedir.ayrıca bu ürünlerin çocukların beslenmesine hiçbir katkısı olmadığı uzmanlar tarafından da söylenmektedir. işte bu yüzden bu tip ürünlerin reklamlarında çocuklar oynatılmamalı ve çocuklar hedef alınmamalıdır.gelecek kuşaklarımızın sağlığı ticari kar yüzünden tehlikeye atılmamalıdır.

Bugün uygar imzanı bekliyor!

uygar tandoğan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «sağlık bakanlığı: TELEVİZYONLARDAKİ ABUR CUBUR REKLAMLARINDA ÇOCUKLAR OYNATILMASIN». uygar ve imza atan diğer 108 kişiye katıl.