Tam kapanmada yürüyüş izni istiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
sağlık bakanlığı tarafına Fethiye Erbil bu kampanyayı başlattı

Ülkemizde uygulanan 3 haftalık tam kapanma boyunca, çalışma izni ve muafiyet belgesi olanların dışında ve acil gıda alışverişi dışında, milyonlarca kişinin 7/24 evde kalması beklenmektedir. 1 senedir salgın önlemleri sebebiyle hareketsizlik arttı. Bu durum, özellikle çocuk ve yaşlılarda ama artık herkeste önemli sağlık problemleri, kan dolaşımı, fiziksel duruş bozuklukları, ruh sağlığı sorunları yaratmada önemli bir sebeptir. Medeni ülkelerde uygulanan tam kapanma dönemlerinde herkesin açık havada egzersiz, yürüyüş yapma ve zaman geçirme hakkı olmuş ve bu da toplumun psikolojik sağlığını korumuştur. Yapılan araştırmalar açık havada bulaşın neredeyse hiç olmadığını göstermektedir.

Maske, mesafe kuralına uyularak, farklı günlerde farklı yaş grupları planlanarak, aynı evden en fazla 2-3 kişi yanyana gelmek üzere tam kapanma boyunca yürüyüş ve egzersiz, açık havada zaman geçirme izni verilmelidir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.