STAJYER ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK İSTİYORUZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı’nın Haziran ayında gönderdiği yazı üzerine, Ekim ayı başından itibaren hastanelerde staj yapan öğrencilere ücretsiz yemek uygulamasına son verdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak yapılandırılan eski Maliye Bakanlığı’nın Haziran ayında gönderdiği bir yazı üzerine, Sağlık Bakanlığı tarafından yurt genelindeki hastanelerde staj yapan öğrencilerin ücretsiz yemek yemeleri uygulamasına son verildi.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, mülga Maliye Bakanlığı’nın 26 Haziran 2018 tarihli olumsuz görüş yazısı üzerine, Sağlık Bakanı adına Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven imzasıyla 81 İl Sağlık Müdürlüğü’ne konuya ilişkin bir Genel Yazı göndererek ''sağlık tesislerinde sunulan bahse konu yemek hizmetinin bu sağlık tesislerinde mesleki eğitim ve staj yapan öğrencilere anılan 89’uncu maddeye dayanılarak ücretsiz sunulabilmesine imkan bulunmadığı mütalaa edilmektedir” denilmektedir.

Sağlık hizmetlerinin bir parçası olan stajyer öğrencilerinin yemek ücretlerinin kesilmesinin hukuki ve insani olmadığını ve bu uygulamanın ivedilikle İPTAL edilmesini istiyoruz.

Sağlık alanında okuyan öğrenciler adına

TÜMRAD-DER / Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği

Bugün TÜMRAD-DER / Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği imzanı bekliyor!

TÜMRAD-DER / Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı: STAJYER ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK İSTİYORUZ». TÜMRAD-DER / Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği ve imza atan diğer 397 kişiye katıl.