SMA TİP 3 HASTASİ AYÇANIN YÜRÜMESİ İÇİN GEREKEN İLACA ULAŞALIM !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

21 yaşında gelecek vaadeden pırıl pırıl bir genç Ayça şahin.Bilim insani olmaya hazırlanıyor koç üniversitesinde genetik okuyor.SMA tip 3 adı verilen bir hastalıkla boğuşuyor. Her geçen gün kasları biraz daha eriyor ve yürüyemez hale geliyor.Bir gendeki mutasyondan kaynaklaniyor. Ayni hastalik kardeşinde de var kardeşi artık yürüyemiyor. ILACI VAR ama SGK KAPSAMINDA DEĞIL. O ilaç onlar için hayat demek lütfen artık ayça'nın çığlığına kulak verelim her an yürüme yetisini kaybedebilir. Ilaclari bulundu ama 687 gündür ulaşamiyorlar. Sağlık bakanlığı bekliyormuş ama hastalıkları beklemiyor günden güne ilerliyor. Ulaşmak isterseniz ayçanin instagram hesabi : @aycaash ve kendini anlattığı yazısı:https://storia.me/@aycasahin/sma-yi-yasadiniz-mi-3kmjx9

Bugün Zeynep imzanı bekliyor!

Zeynep Guzel bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı: SMA TİP 3 HASTASİ AYÇANIN YÜRÜMESİ İÇİN GEREKEN İLACA ULAŞALIM !». Zeynep ve imza atan diğer 63 kişiye katıl.