Sağlık imkanlarının ulaşamadığı birey kalmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Yağmur Gündüz; Sistinozis hastası 11 yaşında ama hastalığı yüzünden 3 yaşındaki çocuk gibi duran Şanlıurfalı bir kız çocuğu. Sistinozis, sistin adlı amino asidin çeşitli organlarda (böbrek, göz, kas, pankreas ve beyin) anormal birikimi ile karakterize olan metabolik bir hastalıktır . Bu rahatsızlık ilerleyen safhalarda böbrek yetmezliğine yol açıyor .  Yağmur'da böbrek yetmezliği başlamış . Çoğunlukla 15 günde bir  Gaziantep'e götürülmesi gerekiyor çünkü yaklaşık 7 aydır Şanlıurfada çocuk nefrolojisi yok . Yağmur ağız yolu ile beslenemediği için karın bölgesinde peg ile besleniyor ve sürekli kusuyor. Araç olmadığı için  otobüs ile gidilince çok sıkıntı yaşanıyor.Bu sorunu ilgili makamlara defalarca  ilettik fakat olumlu bir cevap alamadık . İsteğimiz en yakın zamanda Şanlıurfaya  bir çocuk  nefrolojisinin atanmasıdır .Ancak sizlerin  desteği ile sesimizi duyurabiliriz . Yağmur dışında bu sorunları yaşayan bir çok çocuk var , çocuklarımıza sağlık imkanlarının ulaştırılmamasını kabullenmeyelim.