Süt izinli çalışan sağlık personeline idari izin verilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Yaşanan coronavirüs salgını doğrultusunda cumhurbaşkanlığının yayınladığı genelge ile yasal süt izni kullananların idari izinli sayılması kararı alınmıştı. Fakat hemen ardından sağlık bakanlığının yaptığı düzenleme ile izinlerimiz iptal edildi.
Sağlık alanında risk her açıdan daha fazla. Üstelik hastanelerin koruyucu ekipman eksikliği hala tam olarak çözüme ulaşmış değil. Bizler süt izni kullandığımız için haftanın beş günü hastaneye gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Çocuklarımız 1 yaşın altında. Sağlıklı şekilde beslenmeye devam edebilmeleri için bizlere ihtiyaçları var. Çocuklarımıza virüs taşımamak için ayrı yerde kalma, onları ayrı bir yere gönderme gibi durumumuz yok. Yanlarında olmadığımız zamanlar için çalıştığımız gün içerisinde süt sağımı yapmamız şu anki durumda, hastane ortamında çok zor. Sağlık çalışanlarının çocukları da riske atılmasın. Süt izinli çalışan sağlık çalışanına da idari izin verilsin.