Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 1.005 destekçiye ulaştı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 ’üncü  maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme ile Ortaöğretim, Ön lisans ve Lisans düzeylerinde sözleşmeli sağlık personeli alımı ile Odyolog kadrosuna 23, Odyometrist kadrosuna 83 personel alımı yapılmıştı.

Açılan kadro sayısı mevcut atama bekleyen meslektaşlarımızın sayılarının çok fazla olmasından dolayı atama bekleme talebini karşılayamamıştır.

Şuanda atama bekleyen binlerce Odyometrist ve Odyolog meslektaşımız bulunmaktadır. Önümüzdeki yakın süreçte yeni bir personel alımı planlanıyorsa Odyometrist ve Odyolog kadrolarının yeteri kadar yapılmasını,

Kamu Hastaneleri ve Özel Hastanelerde Odyoloji ünitelerinde Odyometrist ve Odyolog ünvanlarındaki kişilerin yapması gereken iş ve işlemleri, hemşire ve diğer sağlık personellerine yaptırılmamasını,

Bünyelerinde Odyoloji Ünitesi olan Özel Hastanelerde Odyoloji Ünitelerinde yapılması gereken işlerin Odyometrist ve Odyolog ünvanlarına sahip kişiler tarafından yapılmasının sağlanması için Özel Hastaneler ile ilgili çalışmalar yapılmasını ve bu hastanelere Odyometrist ve Odyolog alımı yapılmasının sağlanması,

Evde bakım hizmeti kapsamında verilen hizmetle ilgili çalışma nezdinde Odyometrist ve Odyolog kadrosuna da yer verilmesi,

Ortak Sağlık Birimleri Kadrolarında Odyometrist veya Odyolog kadrolarına yer verilmesi için gerekli çalışmanın yapılması,

Odyometrist ve Odyolog meslektaşlarımızın istihdam edilmesi hususunda bir nebzede olsa yarar sağlayacaktır. Gereğini arz ederim.

Duyma Sağlığı Derneği

Saygılarımla,

Ody. Muhittin DEMİR

Duysad Kurucu Başkanı

Bugün Duyma Sağlığı Derneği imzanı bekliyor!

Duyma Sağlığı Derneği DUYSAD bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı: Odyometrist ve Odyologlara kadroların arttırılması için daha çok istihdam istiyoruz...». Duyma Sağlığı Derneği ve imza atan diğer 1.004 kişiye katıl.