Tek doğum 2 hayat!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Türkiye istatistik verilerine göre yıllık ortalama 1 milyon 300 bin  300 civarında doğum gerceklesmekte.

Türkiye'de kemik iliği bekleyenlerin sayısı ise kayıtlı verilere göre 850 civarında bunlardan 550 si çocuk.

Kök hücre bağışı ile ilgili yeterli bağışçı olmamasından dolayı hastalar ölümle mücadele etmek son anlarına kadar umutla beklemektedir.

Şimdi kadınlar tek doğum 2 hayat sloganıyla tek yürek, birlik oldular.Kordon kanı ve plesantadan alınacak kök hücre bağışı için  seslerinin yetkili yerlere ulaşmasını istiyorlar.

Türkiye'de özellikle devlet kontrolünde Ankara Üniversitesi ve Hacettepe üniversite hastanelerinde olduğu gibi bu birimlerin tüm üniversite hastanelerine oluşturulmasını  istiyor,  kordon ve plesantalarin çöpe atılmasını istemiyorlar

Hastanelerde yetkili birimlerin konması, özellikle hamile kadınların bağışlara destek olmaları için doktorları tarafından bilgilendirilmesini arzu etmekteler. Bağışçı gelecekte kök hücre ihtiyacı oldugunda, kendilerinin ve yakınlarının öncelikle kök hücre bankasindan faydalandlanacakları bir sistemin ivedilikle oluşturmasını beklemektedirler.

Bu bağlamda devlet kontrolünde kök hucre bankaları oluşturulup bağış fazlasi kök hücrelerin korunup saklanması icin Sağlık Bakanlığı, Lösev ve Kızılay'ı gerekli adımları atmaları için göreve davet ediyoruz!

Bugün Organ bağışı en büyük sadakadır, organlarımız toprak olmasın imzanı bekliyor!

Organ bağışı en büyük sadakadır, organlarımız toprak olmasın bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı, Lösev, Kızılay: Tek doğum 2 hayat!». Organ bağışı en büyük sadakadır, organlarımız toprak olmasın ve imza atan diğer 557 kişiye katıl.