Kampanya Kapatıldı

kordonkanı fiyatı düşürülsün herkes yararlansın. kimse ölmesin.

Bu kampanya 80 destekçiye ulaştı

günümüzde çok yüksek fiyatlara bu uygulama yapılmakta eğer herkes uygun ücretler karşılığında bunu yaptırabilseydi şimdi dünyadaki lösemi vb gibi hastalıklar bu kadar çok olmaz ölümler bu kadar çok yaşanmaz insanlar bu kadar arayış içine düşüp evlatlarını kaybetme korkusuyla yaşamak zorunda kalmazlar.

Kordon kanı neden saklanmalıdır?
Kordon kanı bankacılığı neden iyi bir fikirdir?

Göbek kordon kanı ve kordon dokusu bankacılığı bizlere gelecekte, bir aile üyesinin kök hücre nakli gerektiren hastalığının tedavisinde kullanılabilecek çok değerli bir fırsat sunmaktadır. Bu ailenizin en çok ihtiyaç duyduğu zamanda, tedavi seçeneğine erişimi garanti altına almak için tek yoldur.

Geleceği tahmin etme yeterliliğine sahip değiliz, bu sebeple ailemizi ve sevdiklerimizi hangi hastalıkların potansiyel olarak etkileyeceğini öngöremeyiz. Özellikle hematopoetik ve onkolojik hastalıklar olmak üzere kök hücre, 80’den fazla hastalığın rutin tedavisinde kullanılabilmektedir. Kök hücre çalışmalarında ileri uygulamalar gelecekte çok daha fazla hastalığın tedavisi için umut olabilecektir. Doğum sırasında toplanan kordon kanı kök hücreleri bebeğin kendisi ve kardeşleri için, hatta doku uyumu olduğu sürece diğer aile bireyleri için de kullanılabilir. Kordon kanı, sadece yaşamın başlangıcında toplanabilmesine rağmen, yıllar sonra bile kullanılabilir.

Kordon Kanı Depolama İşlemi

Kök hücreler kordon kanı işlendikten sonra geriye kalan materyaldir. Bu hücreler özel taşıyıcı kaplara aktarılır. Bu taşıyıcı kaplar da özel tanklara yerleştirilir, burada ihtiyaç duyulana kadar kalırlar. Tüm bu prosedürün mutlak suretle geçerli tüm kalite standartlarını karşılaması gerekmektedir.

Göbek kordonundan alınan kök hücreler, kemik iliği ve periferik kan hücre kaynağından alınanlara benzer şekilde, kriyoprotektan ajanlarla sağaltıldıktan sonra (dimetil, sülfoksid ve etilen gikol), sıvı nitrojen buharı içerisinde (-196°C) 50 yıl boyunca saklanabilir. Amerikan Hematoloji Topluluğu Başkanı ve kordon kanı kök hücre tedavilerinin en önemli isimlerinden olan Prof. Dr. H. Broxmeyer tarafından yapılan bir çalışma ile; kordon kanı kök hücrelerinin depolandıktan 24 yıl sonrasında bile kullanılabilirliği kanıtlanmıştır.

Günümüze kadar, dünya üzerinde bulunan özel ve halk kordon kanı bankalarında, 1 milyonun üzerinde göbek kordon kanı birimi depolanmış durumdadır.

Bugün Sellay imzanı bekliyor!

Sellay Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «sağlık bakanlığı: kordonkanıyla hayat kurtarıyor». Sellay ve imza atan diğer 79 kişiye katıl.