0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Adapazarı'da, 2 aylık Ömer Halis Demir, özel bir hastanede sünnet için girdiği operasyonda yapılan anestezi sonrası yaşamını yitirdi !!!

Öncelikle kimsenin bedenine kendisinin kararı olmadan zorunlu olmayan bir operasyon yapılmamalıdır.Sünnetin tamamen yasaklanması değil, doğan her erkek çocuğa sünnet yapılmasının yasaklanması lazım.
bir çocuğun vücudunda kalıcı bir hasar bırakmak nasıl bir vicdana sığar ? bir çocuğun parmağını koparmakla eş değer bir işi herkes yapıyor diye normalleştirmek ne kadar doğru ?
Mısır kökenli bu adeti artık bitirmemiz gerekiyor.Çocukken sünnet ettirilen kardeşlerimiz yetişkinliğe erdiklerinde kendi istedikleri şekilde ve istedikleri dine inanmak yada inanmamakta özgürdürler .Bebeklikten kendisine sorulma hakkı tanınmadan sünnet edilmeleri ise tam bir çocuk istismarıdır.Bu kişiler kendilerinden habersiz verilen bu kararın sonuçlarını ömürleri boyunca bedenlerinde taşımak zorunda kalıyorlar.Reşit olmayan birinin vücuduna medikal zorunluluğu olmayan deformasyon çocuk istismarıdır. bunun tersini savunan çocuk haklarını ve beden bütünlüğü hakkını anlamamıştır; temel insan haklarından bihaberdir.18 yaşını geçen çocuğun kendi kararıyla yapılması gereken bir caniliğin, aileler tarafından zorla yaptırılmasıdır. insan çocuğuna nasıl bile isteye zarar verir, neden bunu hiç sorgulamaz? ebeveynlerin çocuklar üzerinde deformasyona ve travmaya sebep veren bu uygulamayı serbestçe yapması yasaklanmalı. çok isteyen, çok içten inanan 18'inden sonra kestirsin. kimseyi bağlamaz. ama dini olarak bile serbest görülen çocuklara din kisvesi altında bu canilik kabul edilemez.kuran'da sünnet olmakla ilgili bırakın bir ayeti, ima bile yoktur. ama en çok islamla bağdaştırılması ve sanki müslüman olmanın bir şartı gibi insanlarca kabul edilmesi, islam dininin ne kadar zor dönemler geçirdiğinin kanıtıdır.

bedende kalıcı değişikliğin tasarrufu yalnızca beden sahibinin olmalıdır.

devlet din toplum ve aile, çocuğun bedenine de zihnine de sahip değildir.

sunnet, hayati bir tehlikeyi veya kalıcı bir engeli önleyen bir operasyon değildir.

sunnet edilmiş bireyin bu operasyonu tersine çevirmesi mümkün değildir. ancak istediği zaman bunu yetişkinken de yaptırabilir.

sırf sizin sperm ve yumurtanızdan oldu diye sahibi olmadığınız bir bedenin gelecekte yaşayacağı problem leri düşünmeden yada umursamadan evladınının pipisini kısaltmak istemesi ilkelliktir.

ayrıca müslüman olmanin ilk kuralı kelime-i şahadet ve
islamiyet'in şartı 5 iken sünnet olmak ne islam'ın ne de imanın herhangi bir şartı değildir.

birisinin daha karar verme yeteneği tam gelişmemiş iken ilkel toplumların kültürünü zorla yaptırmak insanlık suçudur.

LÜTFEN DESTEK VERİN VE BAŞKA BEBEKLER ÖLMESİN !!

Bugün Özgür İnsan imzanı bekliyor!

Özgür İnsan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «sağlık bakanlığı: Kendi rızası ve onayı olmadan çocuklar sünnet edilmesin .Bu farz değil yahudi geleneğidir.». Özgür İnsan ve imza atan diğer 37 kişiye katıl.