Kanser hastalarının immünoterapisi devlet tarafından karşılansın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

39 40 lı yaşlarında olan annem 37 yaşındayken yani 23.11.2017 tarihinde kanlı öksürük şikayetiyle göğüs cerrahisine gidiyor.Akciğer kanseri başlangıcı olduğu;sol akciğer üst lobda 27×25 mm'lik nodül komşuluğunda 7×4,5 mm'lik buzlu cam dansitesi,sağ akciğer üst lob bronşlarda ise 24×29 mm'lik kitle bulgusu çıkıyor.Kiltleler 3×3 cm e kadar büyüme gösterince 05.12.2017 tarihinde bronoskopi yapılıp 21.12.2017 tarihinde ameliyat ile kitleler alınıyor.

Sonrasında 13.11.2018 tarihli beyin MR'ına göre beyinde 17×15 mm'lik metastatik kütle lezyon oluştuğu fark ediliyor.24.01.2019 tarihli MR'da 2 cm e çıktığı görülen lezyon 07.02.2019 tarihinde ameliyat ediliyor.Ameliyattan sonra konuşmasında haliyle bozulmalar oluyor.Beyin ameliyatından sonra fark ediliyor ki kitle beyinden beyinciğin kenarına sıçramış.Bunun için de 9 seanslık bir ışın tedavisi alıyor.

Tüm bunlar olurken yaşadığı bir rahatsızlıktan ötürü 3 ay sonra kadın hastalıklarından ameliyat oluyor.Ameliyatın birkaç ay sonrasında 09.08.2019 tarihinde sol sürreal lateral yaprakta 31×25 mm'lik kitle,sağ böbrekte 42×33 mm,sol böbrekte ise 50×42 mm'lik kitle lezyon bulunuyor.Bunlarla eş zamanda sol böbrek üstü bezi ve iliak kemiğine de sıçramalar oluyor.Sağ böbrek,sol böbrek ve sol böbrek üstü bezindeki kitleler için 1 sene boyunca kemoterapi alıyor.(Tedaviden sonra iki senedir kulağında kalp ritmini duymada bu yüzden de duymada zorluk çekmeye başladı.)Sağ iliak kemiği için ise ışın tedavisi uygulandı.Yüksek dozda kemoterapi uygulandığından tedaviye ara verildi böylelikle sol böbrekteki ve sol böbrek üstü bezlerindeki kitle boyutlarında artış görülürken sağ böbrekteki kitle sayısında çoğalma meydana geldi.Bu sırada bel kemiğine de sıçrama yaşandı ve buradan da ışın tedavisi aldı.

Şuanda ise sol böbrekteki kitle 10 cm e ulaşırken sağ böbrekteki kitle 3,6 cm'lik kitleye ek olarak iki kitle daha çoğaldı ve büyümekte.25.08.2020 deki beyin MR'ında da 7×6 mm'lik kitle bulgusu tekrardan tespit edildi.Yeni sıçramalar olmaya devam ediyor.Böbrekleri yüzünden parçalı kan şeklinde idrar yapmakta.Kitleler dalak ve safra gibi organlara da baskı yapmakta.

Bu olaylara yönelik beyine ışın tedavisi uygulanmak istedi ama yatalak kalabileceğinden ötürü annem ışın tedavisini onaylamadı.Beyindeki tümörün büyümesi halinde gerekli görülürse risklerine rağmen ameliyat olmayı bekleyebileceğini söyledi.

Böbrekteki kütlelerin de daha çok büyümesi halinde annem ameliyat olmak isteyeceğini söyledi fakat hiçbir doktor bu sorumluluğu yüklenmek istemiyor çünkü ameliyat çok riskli.Ameliyat olması halinde her iki böbreğinde alınması gerekiyor haliyle annemin de diyalize bağlanması.Annemin vücudunun da diyalizi kaldıramayacağını düşündüklerinden hiçbir doktor ameliyatı onaylamıyor.Annem ise her gün kusmaya devam ediyor.

Ayrıca farklı bir tedavi şekli olan immünoterapi(akıllı ilaç) önerildi.Pembrolizumab adlı ilaç %60 oranında uyum sağladı fakat 2 sene boyunca 21 günde 1 kür alması gereken ilacın 1 kürü bile 25.000-30.000 civarı olduğundan  karşılayamıyoruz bunu devletin ücretsiz bir şekilde karşılamasını talep ediyoruz.Ayrıca 3 yıllık hastane git gelleri yapılırken PED,tomografi,beyin MR'ının devlet hastanesi olmasına rağmen para ile çekildiğini gördük.Ücretsiz çekim yaptırmak istersek 4 ay sonrasına veriliyor.Bize de haliyle pek bir seçme şansı kalmıyor çünkü kitleler zaten hızlı büyüyor ve bir an önce tespit edilmesi daha iyi olduğundan mecbur veriyoruz.Bunun da kanser hastalarına devlet tarafından ücretsiz yapılmasını talep ediyoruz.

Devletin sesimizi duymamasına karşın isteyen yardımseverlerin yardımlarını bekliyoruz.

İBAN NO: TR69 0006 4000 0017 3040 6449 60   Harun Temiz(babam) adına olan iban numarasıdır.