Küçük kardeşimiz Furkan sağlığına bir an önce kavuşsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Furkan isminde küçük bir çocuk. Henüz 1 yaşında. Ayaklarıyla ilgili bir hastalığı var. Ailesi çocuk 5 aylıkken hastalığından haberdar oluyor.

Furkan’ın yardım kampanyasıyla ilgili duyuruları sosyal medya hesabımdan yine yapacağım. Bu yazıyı yazma amacım başka, onu anlatayım.

Her gün Twitter’dan, Facebook’tan ya da elektronik posta yoluyla onlarca yardım çağrısı alıyorum. Kimi kan lazım yazıyor. Kimi küçük bir çocuk fotoğrafı yollayıp “lütfen yardım edin” yazıyor. “Abiii nolur böbrek bulunması lazım” diye posta yollayanlar bile var. “Kime lazım? Ne böbreği?” diyorum. Facebook’taki bir sayfada gördüğü fotoğrafın linkini yolluyor. Linke tıklayıp sayfaya giriyorsunuz hasta yatağında yatan birinin fotoğrafı var. Fotoğrafın altında “böbrek bulunmazsa ölecek lütfen paylaşalım” yazıyor. Ya ne paylaşması bu adama böbrek lazım, böbrek. Kan grubu ne? İletişim bilgileri nerede? Fotoğrafın üzerinde niye tarih yok? Maddi yardım lazımsa hesap numarası neden yazmıyor? Hiç bir şey yok. Sadece bir fotoğraf ve altında “böbrek bulunmazsa ölecek lütfen paylaşalım” yazıyor. Sonuç olarak o fotoğrafı paylaşarak ya da bir siteye girip imzala tuşuna basarak yardım etmiş olmuyoruz, sadece vicdanımızı rahatlatıyoruz.

Şimdi http://furkaneymen.com/ sitesine bir girin. Siteyi hazırlayan arkadaşın ellerinden öpüyorum. Siteye girdiğinizde ana sayfada çok kısa ve net bir şekilde sitenin amacı yazıyor. Çocuğun fotoğrafı var. İletişim bilgileri var. Siteye girer girmez konuyu anlıyorsunuz. Daha detaylı bilgi istiyorsanız sol menüdeki linklerden daha fazlasına ulaşabiliyorsunuz.

Bugün Ayşenur imzanı bekliyor!

Ayşenur Ablak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı : Küçük kardeşimiz Furkan sağlığına bir an önce kavuşsun». Ayşenur ve imza atan diğer 15 kişiye katıl.