İstanbul Aydın Üniversitesi Yüz Yüze Yapılacak Derslerdeki Covid-19 Riski İçin İmza Verin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
sağlık bakanlığı ve tarafına Özge Çelik bu kampanyayı başlattı

2020-2021 Eğitim Öğretim yılının üniversiteler için verilmiş kararında Güz Dönemi için Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyesi eğitimlerin mümkün olduğunca dijitalde yani online olarak yürütülmesi şeklindedir.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin 05.09.2020 tarihinde yapmış olduğu duyuruda ise teorik derslerin olabildiğince online, uygulamalı derslerin ise tüm tedbirler alınarak yüz yüze yapılacak olması kararı biz öğrencilerle paylaşılmıştır.

Fakat üniversitemizdeki öğrenci yoğunluğu oldukça fazla olmakla birlikte, yurtlarda çok sayıda kişi ile birlikte kalan, uzak semtlerden toplu taşıma ile gelen bir sürü öğrenci konunun asıl muhattabıdır.

Böylesi bir yüz yüze eğitim esnasında uygulamalı dersler için bir araya gelen öğrenciler o an tedbirli olsalar dahi sosyal hayatlarındaki davranışlarıyla bizleri tehlike altında bırakacaklardır.

Başta öğrenciler ve sonrasında birlikte oldukları (kronik hastalıkları da bulunduğu düşünülen) aileleri ve arkadaşları büyük tehlike altında kalacak ve hatta yoklamanın aksamadan alınmasıyla birlikte Covid-19 şüphesi taşıyanlar bile eğitime mecburi devam edecekleri için sınıf ortamında bulunacak olan her bireyin sağlığı büyük ölçüde riske girecektir.

İsteğimiz, İstanbul Aydın Üniversitesi Yöneticilerinin bahar döneminde yapmış olduğu gibi eğitime online devam etmesi ve hem öğrencilerin hem de ailelerinin hayatlarını riske atmamasıdır.

Unutmayın ki Dünya Sağlık Örgütü' nün de Pandemi olarak açıkladığı Covid-19 salgını hayatlarımızı olumsuz yönde etkilemeye devam etmektedir ve bu dönemde sağlığımız, göreceğimiz eğitim de dahil her şeyden önemlidir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.