İnsülin Bizi Hayatta Tutuyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Ülkemizde azımsanamayacak kadar fazla Tip 1 diyabet hastası bulunmaktadır. Bu hastalıkta kan şekerinin takibi çok önemlidir. Bu yüzden her gün 8-10 kez parmakları delinerek kan şekeri ölçümü yapmaktadırlar. Bu da yaşam kalitesini düşürmektedir. Her gün parmak delinmesinin önüne geçmek ve bir nebze de olsun yaşam kalitesini artırmak için insülin pompası ve sensör kullanılması gerekmektedir. Fakat 13.05.2019 tarihi itibariyle insülin pompası sarf malzemelerine %80 gibi fahiş zam yapılarak 495 TL olan malzeme 825 TL olmuştur. Bu durumda Tip 1 diyabet hastalarının aylık masrafları 1300 TL olmuştur. Asgari ücretin 2020 TL olduğu ülkemizde zorluklada olsa cihazın malzemelerini alabilen ailelerin alım gücü kalmamıştır. Çocuklarımızın ve Tip 1 diyabetli tüm hastaların yaşam kalitelerinin düşmemesi, yaşanabilecek daha ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmamaları için cihaz giderlerinin SGK tarafından karşılanmasını talep ediyoruz. Lütfen çocuklarımızın sesine kulak verin.