İlaç alınamıyor!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Merhaba. İnsanlar ilaç alamıyorlar çünkü fiyatı çok yüksek (hemen hemen asgari maaş kadar) . Öncelikle hastalığı ve ilacı tanıtmak istiyorum. Saçkıran hastalığı tıpta alopesia aretra(ve cesitleri). Bu hastalıkta saçınızda para para dökülmeler oluyor daha sonra tüm saçınız hatta kaş ,sakal, bıyık ve kirpiklerinizde dökülüyor. Kesin bir tedavisi maalesef yok belli süre kortizonla hastalığı bastırıyorlar fakat kortizonu kesince tekrar dökülmeler oluyor. İnsanlar uzun yıllarca tedavi arıyor. Xeljanz adlı ilaç ise kellikleri yok ediyor fakat ilacı uzun süre kullanmanız gerekiyor hatta ömür boyu kullanmanız gerekiyor çünkü bu hastalık tamamen iyileşen bir hastalık değil. Ama baştada dediğim gibi insanlar bu ilacı alamıyor çünkü çok pahalı. Sağlık bakanlığı bir sene ödeme yapıyor fakan tedaviye yanıt verdiyseniz ve saçlarınız çıktıysa ödemeyi bırakıyor ve böylece tedaviniz çok güzelde gitse maddi olarak iyi durumda değilseniz ilacı bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Böyle olmaması için sağlık bakanlığına sesimizi duyuralım,şikayetimizi iletelim lütfen.