HEMŞİRE YARDIMCILIĞI KALDIRILSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Özel sağlık meslek lisesi, 12. Sınıf öğrencisiyiz. Vital bulgu almak, kan almak, invaziv girişim yapmak, enjektör kullanabilmek istiyoruz, hemşire olmak için başladığımız okuldan hemşire olarak mezun olmak istiyoruz. Sağlık meslek lisesine kayıt yaptırdıktan sonra, hemşire yardımcısı olucağımızı öğrendik ve bize nakil hakkı tanınmadı. Hemşireyle aynı ücreti alıp aynı görevi yapabileceğimiz, hemşire yardımcılığı bölümü adına ayrı kontenjan açılacağı söylendi. Bunların hiçbiri bu şekilde olmadı. 4 sene gördüğümüz eğitim etrafımızdaki insanlar tarafından küçümseniyor, "eğitimli personel" lakabını duymak istemiyoruz. 4 sene eğitimini gördüğümüz hiçbirşeyi uygulamamıza izin verilmiyor, enjektöre dokunduğumuzda ne yapacağımızı bildiğimiz halde sorumlulardan ağır şekilde azar işitiyoruz. Vital bulgu almak, kan almak, invaziv girişim yapmak için eğitim görmüşken hiçbiri görev tanımımızda yok. Bizden 1 yıl önce mezun olanlar hemşireyken, hemşire yardımıcısı olmak istemiyoruz. Ben özel sağlık meslek lisesine gidebilmek için ailemden maddi olarak destek aldım ve bu desteğin boşa çıktığını, hakkımın yendiğini düşünüyorum. Bütün sağlık meslek lisesi öğrencileri olarak, hakkımızın bize geri verilmesini istiyoruz. Hakkımız yeniyor, bunun düzeltilmesini istiyoruz. Hemşire yardımcılığı tanımının kaldırılmasını istiyoruz.

Bugün Zeynep imzanı bekliyor!

Zeynep Sürücü bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı: Hemşire yardımcılığı kaldırılsın». Zeynep ve imza atan diğer 480 kişiye katıl.