Hastanelerde sağlık için başvuruda bulunan şahıslara “hasta” değil “sağlık adayı” densin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
sağlık bakanlığı ve tarafına Emel Güney bu kampanyayı başlattı

Bedenen sıkıntı yaşayan bir insana “hasta” diye hitap ettiğinizde onu damgalamış  ve iyileşme umut ve hayallerini kırmış olursunuz. Bunun yerine “sağlık adayı” kelimesi kullanılabilir. İyi bir Psikoloji ve pozitif enerji ile sağlığı kazanmak mümkündür. Çünkü bedenimiz pozitif enerji ile pekçok sıkıntıyı yenebilecek güçtedir. Umut kapılarını açmak  ve şifa enerjisini kucaklamak için “sağlık adayı” kelimesinin kullanılması daha doğru olur. Sağlık bakanlığı , sgk , randevu vb tüm resmi yazılarda , kayıtlarda  ve Sağlık merkezlerinde ve hitap şekillerinde “hasta” kelimesi kullanılmamalıdır.  ”hastane “ kelimesi yerine de “ sağlık üretim merkezi” denilebilir. İnsanlar kendilerine hangi sıfatla hitap ediliyorsa zaman içinde ona dönüşürler. “Hasta ve Hastane” kelimeleri içerik olarak olumsuz betimlemelerdir. Ayrıca sağlıklı kişiler de tedavi merkezlerine gittiklerinde kendilerine hasta diye hitap edilmesini istemezler. Hangi kriterler hasta ve sağlıklı ayrımını ortaya koyabilir ki?...oysaki “sağlık adayı” denildiğinde herkesi eşitleyici ve kucaklayıcı bir terminoloji olacaktır...Sağlıklı günler dileğiyle�

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.