Hastalığı yenmek için son adım!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Henüz 10 yaşındaydım idiopatik trombositopeni purpura hastalığının tanısı koyulduğunda. Şuan 19 yaşındayım. (İdiopatik:sebebi belli olmayan). Trombosit sayısı 2 ye düşmüştü ve beni yatırmaktan başka çareleri yoktu. Bu durumda beyin kanaması ve mide kanaması geçirme ihtimalim olduğunu söylediler doktorlar. (Trombosit normal referans aralığı 150-450). Babamın üzerinden 18 yaşına kadar kullanabileceğim acıbadem sigortam vardı. Kozyatağı Acıbadem Hastanesi'nde tedavi görmeye başladım. Gelgitli 1-2 yıl boyunca prednol (kortizon), mabthera (kemoterapi), octagam (ivimmunoglobulin) tedavileri aldım. Sonra bir anda düzelerek hastaneden ayrildim. Herşey düzgün gidiyor gibi görünürken 6 sene üstüne hastalığım ciddi belirtilerle tekrar etti. Acıbadem Altunizade Hastanesinde yatışım yapıldı. Tanesi yaklaşık 3.750 TL olan ivigle trombositlerimi yükseltmek amaçlandı. Ve dalak ameliyatı planlandı. Üniversite sınavına kadar dalak ameliyatı olamazdim çünkü bir şekilde kanamalarımı durdurmaları gerekiyordu. 45.000 TL tutan tedavimin sadece 20.000 TL' sini ödeyerek Acibadem Sigorta beni muaf bıraktı. Devlet Hastanesi'nde muayenelerime devam etmeye başladım. Bütün tahlillerim (kemik iliği biyopsisi, kan tahlilleri) tamam. Sadece bir eksik var. Dalak ameliyatı. %85 ihtimal bu ameliyatla iyileşebilirmişim. Acıbadem Hastanesi'nde yıllarca beni tanıyan, tedavilerimi uygulayan doktorlarla anlaşıp iyi bir cerraha dalağımı aldırmak istiyorum. Sizden ricam son kez ameliyatla ilgili ucretlerin sigorta tarafından karşılanması.

Bugün Sibel Eda imzanı bekliyor!

Sibel Eda Eğitmenoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık bakanlığı: Hastalığı yenmek için son adım!». Sibel Eda ve imza atan diğer 4.371 kişiye katıl.