Elektronik Sigaradaki Yersiz Yaptırımlar Kaldırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Elektronik Sigara Kullanıcısı Uyuşturucu Bağımlısı Değildir!

Merhabalar,
Son günlerde haber kanalları ve gazetelerde elektronik sigaranın sağlığa etkisi üzerine bir karalama kampanyası görüyorum.

Polisin yapıp "sözde" 800 kişiyi yakaladığı baskın gibi eylemler ile de kullanıcıyı insan içinde sanki bir uyuşturucu bağımlısı, satıcıyı da torbacı göstermek taraflı medyamızın bir başarısı olmuş.

Bazı Doktorlarımız Sağ Olsun...
Tanıdığım çok fazla insan yıllar önce doktor tavsiyesi ile sigaraya başladığını söylüyor. Sigaranın zararının, üretildiği yıllarda da onlar tarafından biliniyor olduğu da bir gerçek.

Farkedilen o ki; yılda 30 Milyar TL hazineye katkısı bulunan sigaranın üzerine insanları öldürür yazılsa da kendisinden vazgeçilemiyor.

E-Sigara Sigaradan daha zararlı olamaz!
Kendimden emin olarak söylüyorum. Nasıl mı yapıyorum?

Gelin maddeleri birlikte inceleyelim..
Nikotin bir bağımlılık tabii ama sigara dediğimiz nikotin ve katran içeren tütün ürününü ayrıca araştırın.

İçerisinde 3000 ile 4000 arasında farklı madde var. 60 tanesinden fazlası kanserojen. Organik bir maddenin yanışından dönüt gelen karbondioksit ve katran çekiyoruz hatta daha da fazlası. Videonun sonunda maddelerin bir listesi var. Fare zehrinden, uçak yakıtına kadar...
Türkiye'de sözü çok kaale alınmamış olsa da katransız nikotin ürünlerinin,
E-Sigaranın tıbbın buluşu olduğunu söyleyen bir kurum var. Hafife alınacak bir kurum da değil.
"WHO" Dünya Sağlık Örgütü. (Kaynak BBC News)

Elektronik Sigara Likidinin İçerisinde Sadece 4 Farklı Madde Var
Nikotin
(VG) Vegetable Glycerin
(PG) Propylene Glycol
(Gıda Aroması) Flavour
Nicotine
İçinde tabiki nikotin var. Sigara bağımlılığını nasıl karşılayacak olmasa?

Artık Patlamıyor
Patlayan cihazlar mekanik ve içerisinde devre bulundurmayan eski tip cihazlardı. Şarj halinde cihazın içerisinde röle gibi bir bağlantısı olmadığından kullanılmaya çalışılınca pil gaz salımı yapabiliyordu. Ceplerde tuşlar basılı kalabiliyor ve pili aşırı sıcaklığa maruz bırakabiliyordu. Eski de kaldı. Artık ellerimizde kontrollü ürünler var. Patlama riski cep telefonumuzun patlama riski ile aynı.

Tütün Ürünü Değil
İçerisinde hiçbir şekilde tütün ürünü bulundurmamasına rağmen tütün yasalarının uygulanması...

Duman değil Buhar!
Elektronik sigarada soluduğumuz madde karbondioksit içermez. Organik bir maddenin yanması söz konusu değildir.

Şimdi düşünün; Bir üründe sırf nikotin bağımlısı olunduğu için kendi üreticisinin bile sayamadığı 4000 farklı maddenin yanarken çıkardığı duman ciğerlere çekiliyor, diğer üründe ise 4 farklı maddenin buharlaşması.

-ki unutmamak lazım;
VG, PG maddelerinin hala daha buhar olarak alınmasının zararı bulunamadı/kanıtlanamadı. Sigaranın içindeki maddeler sürekli zararlılığını koruyor.

Kullanan kullanır, kullanmayan kullanmaz. Her halükarda sigaradan kat kat zararsız olduğu koca bir gerçek. Ben daha yeni reşidim.
Ama bu şekilde toplum içerisinde oluşturulan önyargılı karalama kampanyası hiç de hoş değil.

İmzalarsanız sevinirim belki birilerine dokunuruz.

Bugün Adem imzanı bekliyor!

Adem ATAY bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı: Elektronik Sigara Kullanıcısı Uyuşturucu Bağımlısı Değildir!». Adem ve imza atan diğer 124 kişiye katıl.