Sağlık Personeline Şiddete Dur Diyelim!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Son yıllarda çok sık karşılaştığımız doktorlara ve aslında vakaları incelediğimizde genel kapsamda tüm sağlık personeline şiddet konusunda artık birşeyler yapmanın vakti - aslında geldi de geçiyor bile. Yıllarca üniversitede okuyup, ardından uzmanlıkları için yine yıllarca özverili çalışmalarının ardından insanlığa fayda sağlamak, daha sağlıklı bir toplum olarak bizler hayatımıza devam edelim diye yemin eden ve Türkiye'nin dört bir yanında büyük fedakarlıklarla hiçbir beklentiye girmeden gece gündüz haftasonu demeden çalışan doktorlarımızın bu tür olaylarla karşılaşması bizi derinden üzüyor. Son yıllarda Sosyal Medya ve sağolsun yine yayın oganlarımızın da desteği ile çok sık gündeme geldi,doktor ve sağlık çalışanlarımız her ortamda ve platformda dile getirdi; ancak hala bu konuda devletimizden alınmış bir aksiyon görememek bizi derin üzüntüye boğuyor. 17 Temuz 2018 tarihinde yine Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde meydana gelen öldürme niyetli saldırı artık son noktayı da koymuştur. Herhangi bir güvenlik olmadan doktorlarımızın aynı özveri ve konsantrasyonla işlerine devam etme olasılıkları doğal olarak çok düşük. Bizim yavrularımızın da gelecekte doktor olma isteklerini bu güvenlik açıkları sebebiyle ne kadar destekleriz bilemiyorum. Malesef her geçen gün daha agresifleşen, hoşgörü limitlerini ortadan kaldıran toplumumuzda bu tür olayları karşılıksız bırakmak, gerekli cezalandırma mekanizmalarını etkili bir şekilde çalıştırmamak, bir çoğunda yapan kişilerin serbest şekilde hiçbir yaptırıma uğramadan serbestçe dolaşması olabilecek olayların da kapısını ardına kadar açıyor. Sevgili devletimizden ricamız bu konuyu ciddi bir şekilde ele alıp bu şiddete bir an önce bir son verilmesini sağlamaları.

Bugün Dilek imzanı bekliyor!

Dilek Ergenekon bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı: Doktorlara Şiddete Dur Diyelim!». Dilek ve imza atan diğer 864 kişiye katıl.