diyetisyenlere yeni iş imkanı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

ülkemizin ve bütün dünyanın sorunu olan obezitenin önüne geçmek için, diyetisyenlerin bilgilerini insanlara aktarma imkanının sağlanması asıl amacımdır, bunun yanında her sene bir çok mezun veren ve iş bulamayan diyetisyenlere iş imkanı sunulacağını düşündüğüm bu projenin devreye girmesi bir çok konuya çözüm getirecektir.

Proje açıklaması;

Bu proje, açıklama kısmında belirttiğim gibi öncelikli olarak ülkemizdeki obezite ve aşırı kiloya bağlı oluşan hastalıkların engellenemsini amaçlamaktadır. Bunun yanında giderek artan diyetisyen mezunlarına yeni iş imkanı sağlamaktadır.

Her mahallede bulunan sağlık ocaklarında her aileye bir aile hekimi ataması yapılmaktadır, tıpkı hekim gibi her mahallenin bir diyetisyeni olacaktır. Aile sağlığı merkezleri ve toplum sağlığı merkezlerinde bulunan bu diyetisyenler , mahallelerinde bulunan okullara belirli periyotlarla gidip  öğrencilere ve velilerine sağlıklı beslenme eğitimi vererek, toplum bilinçlenmesini sağlayacaklardır. okullarda verilen eğitimin yanı sıra mahalledeki kilo sorunu yaşayan kişilere sağlıklı beslenmeyi öğretecektir.

Obezite yanlış beslenme sorunudur. Bunun sorunu doktorlar kadar beslenme uzmanlarının bilgisi dahilinde çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Evet doktorlar yeterli bilgi birikimine sahip olabilirler lakin,kendilerinin yapmaları gereken hastalığı tedavi etmektir ve gerekli ilaç tedavisini uygulamaktır. Doğru beslenme ve hastalıklarda beslenme bilincine sahip beslenme uzmanlarınında obezite ile mücade kapsamında birinci dereceden muhatap olmaları ülkemizde nedense kabullenilemeyen bir gerçektir. Radyo ve televizyon programlarında obezite ile ilgili açıklamaları ve araştırmaları doktorların yapması beslenme uzmanlarının geri plana atılması oldukça kötü bir durumdur. Madem ki beslenme bölümü ciddiye alınmayacak her sorunu doktorlar çözümleyecek , dünyanın heryerinde yeteri saygınlığa sahip bu bölümü neden ülkemizde üniversitelerde okutuluyor.

Yeterli saygınlık ve iş imkanı için kampanyaya imza ver, uzman bilgileri çöp olmasın !

Bugün kübra imzanı bekliyor!

kübra yağlı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «sağlık bakanlığı : diyetisyenlere yeni iş imkanı». kübra ve imza atan diğer 129 kişiye katıl.