Döner Sermaye Almayan Sağlık Çalışanlarına Salgın Riski Nedeniyle İkramiye Verilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Sağlık Bakanlığı, salgın nedeniyle risk altında çalışan sağlık çalışanlarına 3 ay boyunca "tavan" miktardan döner sermaye ödemesi verileceğini söylemiştir. Bu durum, performansa dayalı döner sermaye alan personel için bir katkı, motivasyon sağlamış ancak aynı riski paylaşan VHKİ,MEMUR, ŞOFÖR, HİZMETLİ, TEK.YRD. TEKNİSYEN sınıfındaki sağlık çalışanları için hiçbir katkı sağlamamıştır. Coronavirüs ile enfekte olma ve evine yakınlarına hastalık bulaştırma riski, kat ve kat fazla olan sağlık çalışanları için, risk nedeniyle maddi motivasyon yapılacaksa herkese yapılmalıdır. Sağlık bir ekip işidir. Ekibin bir kısmına teşvik verirken bir kısmını yok saymak, negatif motivasyon nedenidir. Adalet istiyoruz. Döner sermaye almayan personel için verilecek motivasyon, döner sermaye alan personel için de oluşan adaletsizlik hissini ortadan kaldıracaktır. Böyle bir zamanda adalet hissi son derece önemlidir.