Gökçeada'ya 112 Helikopteri ve Tam Teşekküllü Hastane İstiyoruz #ismailbulmus

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

09.11.2020 tarihinde Gökçeada’nın tanınmış esnaflarından olan İsmail Bulmuş, kalp krizi geçirmiştir. Gökçeada Devlet Hastanesinde yeterli tıbbı ekipman olmadığından Çanakkale il merkezine sevki gerekmiştir. Ancak anakaraya ulaşım için gerekli olan, acil 112 helikopteri veya askeri helikopter olmadığından anında sevk sağlanamamıştır. Normal şartlarda, yüksek oranda yaşama ihtimali olan İsmail Bulmuş, hücum bot ile kalp krizinden 1,5 saat sonra yola çıkmış, 45 dakikalık hücum bot mesafesinde kalbi çok kez durmuştur.  16:30 ‘da kalp krizi geçiren İsmail Bulmuş saat 18:00 da çıktığı bot yolcuğu ve Eceabat' a varması dâhil toplamda 3 saat yaşam mücadelesi vermiştir. Tam teşekküllü hastanenin bulunduğu Çanakkale’ye 45 dakikalık mesafede ne yazık ki hayatını kaybetmiştir.

Kalp krizi vb. acil durum sağlık vakalarında şüphesiz ki zamanında müdahale kritik önem taşımaktadır.  Tam teşekküllü bir hastane ve acil durum helikopteri Gökçeada halkının imkânları dâhilinde olsaydı, İsmail Bulmuş bugün aramızdaydı.

Vicdanlı insanlar olarak sizden dileğimiz Gökçeada’ da yaşayan insanların yaşam haklarına sahip çıkmanız. Anakaradan bu kadar uzakta olan Gökçeada’ ya tam teşekküllü bir hastane ve acil durum helikopteri istiyoruz.

Daha fazla insanımızın canı yanmasın! Gökçeada halkını kaderine terk etmeyin.

Bugün İsmail Bulmuş, yarın siz. Desteklerinizi bekliyoruz.